Luid en wanhopig gemekker trok zaterdag opeens de aandacht, toen Noah Sitaram (20) en zijn vriendin een romantische wandeling maakten langs de hertenkamp in Bergen. Paniekerig probeerde een geitje uit het water te kruipen, maar zonder resultaat. "Het was echt heel zielig om te zien."

Omstanders staan erbij en kijken ernaar, "maar niemand deed iets", zegt Noah, "ze wisten ook vast niet goed wat ze moesten doen." Noah aarzelt, gaat hij eropaf? Met al die herten en geiten met enorme horens. "Ik was bang dat ze me zouden aanvallen", vertelt hij tegen NH Nieuws, Mediapartner van Streekstad Centraal.

Daadkracht wint het van de twijfel, Noah springt over het hek en de dieren rennen alle kanten uit. Behalve moeder geit. "Ze bleef bij ons in de buurt en hield de boel in de gaten. Het leek alsof ze wilde zeggen: 'Red haar'.  Haastig probeert Noah het angstige geitje te pakken, dat telkens weer ontkomt. "Gelukkig kon ze wel staan, maar ze was heel bang en dus moeilijk te vangen." (tekst loopt verder onder foto)

"Ik was ook even bang dat de grote geiten me zouden aanvallen, maar ben toch over dat hek gesprongen" (foto: Streekstad Centraal)


Broodjes zijn hun redding. Ineens bedenkt Noah's vriendin dat ze deze heeft meegenomen. Etend van de bammetjes, kalmeert het geitje. "Toen pakte ik haar met twee handen bij haar buik en zette haar snel op de kant." Blubberig en uitgeput, rent het beestje naar mama geit.

Voor ze hun wandeling vervolgen, lopen Noah en zijn vriendin nog één keer langs het dierenverblijf. Ineens gebeurt er iets bijzonders. "Moedergeit en haar kind liepen steeds achter ons aan, staken hun koppies door het hek. Alsof ze me wilden bedanken."

Twee dagen later kijkt het stel nog even bij moeder en kind. Ze was weer schoon en droog, spelend met de andere geitjes. "Die kijkt de volgende keer wel beter uit", verwacht Noah, "ze heeft haar lesje, denk ik, wel geleerd."
Pin It
Bekeken: 909x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/