De in eind november afgebrande vogelkijkhut, is herbouwd. De hut staat bij het Castricumse Hoefijzermeer en is bij veel vogelaars geliefd. "Je kan mooi met de zon mee fotograferen en het hele jaar door zijn hier bijzondere vogels", vertelt Boswachter Serena Olij tegen mediapartner NH Nieuws.

In de nacht van 29 op 30 november vorig jaar wordt de vogelkijkhut door brandstichting verwoest. Dezelfde nacht is er nog veel meer schade in het gebied aangebracht. "Er is een kraan van een aannemer in brand gestoken en er zijn ook nog schapennetten vernield", vertelt een bedroefde Serena. De schade wordt geschat op 365.000 euro.

De boswachter vertelde vlak na de brand al dat zij zich ging inzetten voor een snelle herbouw. Het is een geliefde plek bij vogelaars, maar ook andere bezoekers. "Mensen gaan hier vaak zitten om vogels te kijken, maar ook gewoon om even te rusten tijdens de wandeling" zegt Serena.
Pin It
Bekeken: 2010x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/