Er is nog geen toenadering tussen de gemeente Bergen en de stichtingen die betrokken zijn bij de herontwikkeling van het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef. Dat mag geconcludeerd worden uit een mail die dinsdag namens de stichtingen is gestuurd aan het gemeentebestuur. De Egmondse organisaties vinden dat de gemeenteraad vorige week onjuist is geïnformeerd. Daarnaast zijn ze niet te spreken over de selectie van de nieuwe horeca-partij in het Slotkwartier.

De vermoedelijke winnaar wordt daar Brouwerij Egmond, maar volgens de stichtingen onderhouden twee leden van de selectiecommissie al langere tijd 'innige banden' met Brouwerij Egmond. Volgens de stichtingen is dit door Brouwerij Egmond bevestigd. "Van enige onafhankelijkheid is dus geen sprake. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat deze leden meebepalen over de plannen van Brouwerij Egmond", stelt Rob Leijen namens de zeven stichtingen: "We hebben helemaal niets tegen de komst van Brouwerij Egmond naar het Slotkwartier, mits ze niet in het vaarwater gaan zitten van de andere stichtingen. We moeten elkaars verdienmodel versterken en niet beconcurreren."

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen vergaderde dinsdagochtend over de vraag hoe het nu verder moet, omdat de gemeenteraad op de rem trapte bij de herontwikkeling bij het Slotkwartier. In de raadsvergadering waarschuwde wethouder Klaas Valkering dat er een miljoen euro aan subsidie op het spel zou kunnen staan als de motie zou worden aangenomen. In januari is 520.000 euro aangevraagd bij de Erfgoeddeal van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Over de toekenning daarvan is echter vorige week al een besluit genomen. De gemeente krijgt binnenkort te horen of deze is toe- of afgewezen.

Bij de provincie wil de gemeente Bergen maximaal 500.000 euro aanvragen voor de restauratie van de rijksmonumenten. Maar die subsidie kan het hele jaar door worden ingediend, van een kritieke deadline is geen sprake. Er zou dus inderdaad voor ruim één miljoen subsidie aangevraagd kunnen zijn. Maar welke 'in gevaar zijnde' subsidie Valkering bedoelt is onduidelijk. Een woordvoerder van de provincie Noord-Holland zegt tegen Duinstreek Centraal niet te begrijpen waarom de wethouder zich zorgen maakt over het verkrijgen van subsidie: "Er zit elk jaar opnieuw vijf miljoen euro in deze pot."

Ondanks de waarschuwingen van de wethouder nam de gemeenteraad de remmende motie met 11 tegen 10 stemmen aan. Het gemeentebestuur moet daardoor een pas op de plaats maken bij de verdere stappen. Dat kon volgens wethouder Valkering niet bij de selectieprocedure voor de nieuwe horecapartij, omdat de gemeente daar zou zijn gehouden aan de wettelijke termijnen uit de aanbestedingsregels. Vorige week dinsdag zou het advies van de beoordelingscommissie aan het College van B&W worden voorgelegd, die het dan officieel zou gunnen aan de winnaar. Dat zou betekenen dat de procedure dus al was afgerond toen de wethouder de gemeenteraad diezelfde dinsdag voorhield dat dit niet kon worden stilgezet.

Ondanks herhaaldelijke verzoeken heeft het college geen toelichting willen geven aan Duinstreek Centraal op de uitspraken van wethouder Valkering in de raadsvergadering van vorige week dinsdag. “Het college bekijkt momenteel wat de strekking en consequenties zijn van de motie. Dat wordt allemaal goed op een rijtje gezet en vervolgens in het college besproken. Tot en met die collegevergadering gaan we verder niet in op jouw vragen". Ook na de collegevergadering kwam er echter geen toelichting.

,
Pin It
Bekeken: 3149x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/