De gemeenteraad heeft dinsdagavond op de rem getrapt bij de herontwikkeling van het Slotkwartier in Egmond aan den Hoef. Aanleiding is een vertrouwenskloof die is ontstaan tussen wethouder Klaas Valkering en de zeven stichtingen die actief zijn in het Slotkwartier van Egmond aan den Hoef. Een motie waardoor het college tijdens een aparte vergadering wordt aangesproken op het proces zoals dat sinds 2019 is verlopen, haalde een nipte meerderheid.

Een tweede motie van Gemeentebelangen en Behoorlijk Bestuur Bergen waarmee de raad wethouder Valkering van het dossier zou hebben gehaald, ging van tafel. Met zo'n motie zou de gemeenteraad buiten zijn boekje zijn gegaan, zo waarschuwde burgemeester Lars Voskuil.

De zeven stichtingen hadden de gemeenteraad opgeroepen om in te grijpen. Wethouder Valkering maakte de raad duidelijk dat het college vindt dat het goed bezig is in het Slotkwartier, en werkt volgens de afspraken die daarover met de gemeenteraad zijn gemaakt. Dat werd weersproken door fractievoorzitter Solita Groen van GroenLinks, die erop wees dat het college elk kwartaal de raad had moeten informeren over de voortgang. Dat is nooit gebeurd.

Wethouder Valkering vond dat de procedure om een nieuwe horecapartij te vinden, goed is verlopen. De stichtingen willen meebepalen wie zich in hun midden vestigt, maar volgens wethouder Valkering kan daar geen sprake van zijn, "omdat enkelen van hen hadden aangegeven te willen inschrijven op de panden. Wanneer zij over hun eigen inschrijving zouden besluiten, dan hadden zij 'als slager hun eigen vlees moeten keuren'".

Volgens woordvoerder Martijn Mulder van de zeven stichtingen is er na de raadsvergadering niets veranderd aan het feit dat de stichtingen geen vertrouwen meer hebben in wethouder Valkering. "We willen dat besluit best in een persoonlijk gesprek aan deze wethouder toelichten, maar we doen met hem geen zaken meer."
Pin It
Bekeken: 2079x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/