Uit een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Bergen, Uitgeest en Heiloo wordt dit schooljaar gestart met een pilot voor een lesmodule ‘wol en textiel’. Dat doen zijn in samenwerking met leerkrachten van vier basisscholen in gemeente Bergen. Er wordt ingezet op zowel bewustwording over de waarde van materialen als het ontwikkelen van repareer- en maakvaardigheden.

Op 13 oktober begonnen gemeenten Heiloo en Bergen met de opzet van het eerste echte lesprogramma in Nederland dat inzet op een circulaire economie. Zij kwamen met de deelnemende basisscholen samen bij de milieustraat in Heiloo . ”De circulaire economie kan niet draaien als het onderwijs leerlingen daar niet op voorbereidt”, zei de Bergense wethouder Erik Bekkering destijds. “Dus als we in 2030 voor 50 procent circulair willen zijn – zoals Nederland wil – dan moeten we nú heel snel aan de slag om het onderwijs daar op in te richten.”

Het traject start met inspiratiesessies van modeontwerper Laura Meijering en wolkunstenaar Claudy Jongstra. De module wol wordt samen met schaapsherder Marijke Dirkson en een team vrijwilligers ontwikkeld. In het najaar starten we met de module ‘fietsen repareren’ met scholen uit Heiloo en Uitgeest.
Pin It
Bekeken: 1805x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/