Twee mannen uit het Brabantse Neerkant verdwijnen niet meer achter tralies voor hun betrokkenheid bij een wietplantage aan de Lamoraalweg in Egmond aan den Hoef. De straf bleef bij een werkstraf van 200 uur en drie maanden voorwaardelijke celstraf. Daarnaast moeten ze de geschatte opbrengst van de plantage van ruim 13.000 euro inleveren en Liander bijna 5.000 euro vergoeden voor de gestolen stroom. Dat schrijft het NHD.

Bij de rechtbank in Alkmaar had het Openbaar Ministerie wel een celstraf geëist. De 60-jarige E. R. hoorde zeven maanden celstraf tegen zich eisen en de 53-jarige R. M. . wilde de officier van justitie vijf maanden achter tralies. Maar omdat de wietplantage al in 2018 werd opgerold, vond de Alkmaarse rechtbank gevangenisstraf inmiddels mosterd na de maaltijd.

Betrokkenheid bij de wietplantage had R. al eerder toegegeven, maar hij zag zichzelf vooral als een soort katvanger. Het witgoedbedrijf, dat vooral de werkelijke bestemming van het pand aan de Lamoraalweg moest verhullen, stond op zijn naam. Daarnaast kwam hij af en toe naar het pand om argwaan te voorkomen. medeverdachte M. liet zich niet zien in de rechtbank.

 
Pin It
Bekeken: 1786x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/