Woensdag kregen de leerlingen van de Van Reenenschool in Bergen en Bewonersvereniging Bergen Centrum een cheque uitgereikt van 2500 euro. Wethouder Bekkering van Verkeer was daarvoor naar de school aan het Spaanschepad gekomen. Dit bedrag werd gespaard door automobilisten door zich aan de snelheidslimiet van 30 kilometer/uur te houden op de Hoflaan in Bergen.

Aan de Hoflaan hing in november en december de ‘Safety-safe’, ook wel spaarpaal genoemd: een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont. Aanleiding daarvoor was dat veel bewoners zich zorgen maakten om de hoge snelheid waarmee door de straat werd gereden. Tijdens de inzet van de Safety-safe hielden veel auto’s zich aan de maximale snelheid waardoor er telkens geld in de digitale spaarpot werd gestopt. Het leverde het maximale eindbedrag van 2500 euro op. Het gespaarde bedrag zou eerst worden gebruikt voor een tokkelbaan, maar nu is het doel veranderd in balanceertoestellen voor de kinderen. De balanceertoestellen komen op het veldje tegenover de Van Reenenschool.

De spaarpaal is inmiddels verhuisd naar een andere gemeente. Er hangt nu een herinneringsbord. De gemeente Bergen houdt echter ook na deze inzet de verkeersveiligheid in de straat in het oog. Wethouder Erik Bekkering: ‘De inzet van de spaarpaal heeft zeker geholpen om de snelheid te verminderen aan de Hoflaan. Maar we zijn er nog niet. We willen ook dat weggebruikers zich aan de snelheid houden, zonder dat er een spaarpaal hangt. Daarom blijven we in gesprek met de inwoners om te zoeken naar mogelijkheden waarbij weggebruikers hun rijgedrag aanpassen".

De komst van de Safety-safe was een primeur voor de gemeente Bergen. De Safety-safe is echter een beproefd concept, dat eerder succesvol is ingezet in andere Nederlandse en Belgische provincies en gemeenten, onder andere in Noord-Holland. De inzet van de Safety-safe is mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Noord-Holland.

Pin It
Bekeken: 1971x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/