Leerlingen van de Bosschool hebben woensdag de eerste tien bomen geplant op het Landgoed 't Oude Hof in Bergen. Dat deden ze samen met wethouder Arend Jan van den Beld. Het landgoed krijgt een opknapbeurt. In oktober zijn veel oude bomen gekapt, en deze week is een begin gemaakt met het planten van de nieuwe bomen.

Het oorspronkelijke landgoed dateert uit 1652 en is nu een rijksmonument, maar heeft sindsdien flink aan oppervlakte moeten inboeten. Het gebied rondom de oude villa wordt sinds vorig jaar onder handen genomen. Daar ging drie jaar voorbereiding aan vooraf. Het werk is waarschijnlijk dit voorjaar klaar.

De opknapbeurt is nodig omdat de oevers van de waterlopen waren afgekalfd en veel bomen scheef stonden. De historische opzet dreigde zo langzaam maar zeker te verdwijnen. De gemeente heeft een beschoeiing aangebracht langs de waterkanten waarmee de vijvers hun oorspronkelijke grootte terug kregen. Daarnaast worden er nieuwe bomen geplant volgens het originele ontwerp. Zo komen er nu langs de oprijlaan 45 nieuwe bomen. Om daarvoor plek te maken, hebben vorig jaar 23 oudere bomen plaats gemaakt.
Pin It
Bekeken: 1992x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/