Deze kerst is weer niet zoals normaal en dat treft met name ouderen in onze samenleving. Stichting Sport-Z is daarom in beweging gekomen voor de bewoners van het Schoorlse woonzorgcentrum Hoog Duinen. De Egmondse jongeren Jessie Tik en Stan Nijhuis brachten hen in verbinding met 'de buren', de jeugd van toneelclub ENZO die wekelijks in De Blinkerd samenkomt. De kinderen maakten mooie kerstkaarten voor de ouderen, en die voelden zich vereerd toen ze deze in ontvangst namen.

Gangmaker was maatschappelijk sportregisseur Lavinia Bijl van Sport-Z. “Soms kom je in je netwerk doelgroepen tegen die in zekere zin wat voor elkaar kunnen betekenen, maar heb je net een katalysator of tussenpersoon nodig om dit ook echt van de grond te krijgen. Gelukkig kan ik binnen het netwerk van Sport-Z ook jongeren vragen om als tussenpersoon op te treden. Jessie en Stan hebben eerder een GameNight voor jongeren met en zonder beperking georganiseerd in Egmond, en ze willen dit in 2022 weer gaan doen. Maar omdat nu nog niet veel mogelijk is op dat gebied waren ze bereid zich in te zetten in Schoorl.”

Het mooiste was natuurlijk geweest als de kinderen hun kaarten zelf konden afleveren, maar ja. Het was Lavinia zelf die ze namens de kids in Hoog Duinen afleverde. Bianca Stam van Hoog Duinen zag de waardering: “Toen de kerstkaarten werden uitgedeeld werd dit zichtbaar met enthousiasme ontvangen. Dit is een mooi initiatief en het blijkt ook dit keer weer hoe dankbaar de bewoners hier op reageren."
Pin It
Bekeken: 1897x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/