Het aantal kerkgangers dat de kerstnachtviering vrijdagavond kan bijwonen in de Ruïnekerk, is drastisch ingeperkt. In een speciale extra kerkenraad is woensdagavond besloten om alleen de mensen met een functie tijdens de Kerstnacht toe te laten en eventueel hun partner/huisgenoot. Eerder deze week was al besloten om de viering van Kerstmorgen helemaal niet door te laten gaan.

'Floormanager' Gerard Strijbos heeft alle belangstellenden die een van de 50 plekjes had weten te bemachtigen, een mail gestuurd met deze teleurstellende mededeling: 'Officieel mogen we wel een viering houden met 50 bezoekers, buiten de crew, maar de vraag is ook: wil je gebruik maken van die uitzonderingspositie? Bovendien beschikken we met Studio Ruïnekerk over kwalitatief hoge uitzendmogelijkheden. En tenslotte is solidariteit tonen met andere organisaties, juist in de Kerstnacht wel heel passend'.

Ds. Engele Wijnsma koppelt meestal actualiteit aan elke viering. De kerstnachtviering wordt opgeluisterd door organist Frank van Wijk, een muzikant van internationale allure. Dit keer luidt het thema ‘Geboren met de Keizersnee’, een verwijzing naar de nieuwe coalitie en de gevoelde tweedeling in onze samenleving. De theaters zijn beperkt in hun mogelijkheden en daardoor bieden artiesten zich vaker aan om te komen zingen in de kerk. Maurits Fondse (piano, zang) en Britta Maria (zang) staan normaal in alle Nederlandse theaters met hun eigen muzikale programma’s. Jannemien Cnossen is een internationale ster, die ooit furore maakt met Mini en Maxi. Nu is zij de vaste zangeres en violist bij Herman van Veen.

De viering van Kerstnacht is om 22.00 uur live te volgen op tv. Eerder die avond wordt een aangepaste Kinderkerstviering uitgezonden om 19.00 uur. De Kerstnachtviering zal op Kerstmorgen 25 december om 10.00 uur worden herhaald. De lokale omroep RTV80 is in heel Noord Holland -behalve Alkmaar- te zien op Ziggokanaal 44. KPN-abonnees kiezen kanaal 1493. Op internet zijn de vieringen ook te bekijken.
Pin It
Bekeken: 1776x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/