De doneeractie voor de Bergense zwerver Louw Visscher, die al vier jaar dakloos is en in het gebied zwierf tussen Bergen en Schoorl, heeft in een maand tijd bijna 3000 euro opgeleverd. Hij hoeft niet meer onder de sterrenhemel van het duingebied te slapen: hij kan voorlopig terecht in het Schoorlse broederschapshuis Dopersduin. "Het is een tijdelijke oplossing, niet permanent," stelt Lia van Oort uit Schoorl, die de aandacht voor Louw heeft geregeld.

Niet alleen is er geld gedoneerd, ook werd er dankzij een lezersactie van de NHD van alle kanten werk, levensmiddelen of andere hulp aangeboden. Het meeste daarvan is voorlopig allemaal even afgeslagen. Visscher is nogal overdonderd voor alle plotselinge aandacht voor zijn lot en werkt liever niet mee aan nieuwe interviews: "Hij is best in de war geraakt en heeft nog moeite met de situatie," stelt Van Oort.

Van Oort woonde nog maar kort in Schoorl toen ze de zwerver, die Louw bleek te heten, in prullenbakken zag scharrelen. Ze maakte een praatje en regelde een interview met de krant toen ze hoorde dat hij al vier jaar in de duinen sliep. Ze kwam met de doneeractie op internet nadat de krant het artikel over hem publiceerde. Ze is blij met alle reacties en hulp die nu van alle kanten wordt aangeboden, maar snapt eigenlijk niet dat niemand zich in die vier jaren over hem heeft bekommerd: "Ik woon hier net en maak een praatje met hem, en zo gaat er een balletje rollen. Anderen hebben hem toch ook al vier jaar op straat zien scharrelen? Dat begrijp ik niet goed. Louw heeft het daar ook moeilijk mee."

Louw Visscher is inderdaad een bekend gezicht in beide kernen, maar het verhaal achter de man bleef velen onbekend. De man met baard was vaak te zien met zijn fiets beladen met tassen met zijn bezittingen. Een niet met name genoemde supermarkt wil hem nog wel eens voorzien van eten en drinken.

Na tien dagen telde de crowdfunding 115 donaties met een totaalbedrag van 2.260 euro. De teller stond toen al enkele dagen stil. Na de aandacht van Duinstreek Centraal kwamen er nog 30 donaties binnen die samen 700 euro toevoegden. Daardoor kan Louw Visscher na aftrek van kosten geholpen worden aan ruim 2500 euro. Het doel was 1000 euro. Het geld wordt beheerd door Van Oort, die zorgt dat Visscher ermee op de goede weg wordt geholpen.

Op de doneerpagina van de inzamelingsactie gaf Lia van Oort deze week een update. "We kunnen met recht zeggen dat de actie zeer goed geslaagd is! Wij willen daarvoor iedereen heel hartelijk danken; ook dank voor de vele warme woorden en andere blijken van medeleven".

Volgens Van Oort is zijn leven in korte tijd op zijn kop gezet en momenteel heeft hij vooral behoefte aan rust: 'Hij beseft wel degelijk dat de lezersactie hem een zetje in de rug heeft gegeven om een ander pad te volgen. Hij heeft gelukkig onderdak voor de wintermaanden (helaas nog niet structureel) en door de geslaagde doneeractie beschikt hij voorlopig even over voldoende financiële middelen voor voedsel, kleding en andere noodzakelijke uitgaven.'

Van Oort vervolgt: 'Verder is hij bezig andere zaken op orde te krijgen en bekijkt hij enkele opties voor werk. Hier is nog geen uitsluitsel over maar dit lijkt de goede kant op te gaan. Hij is dankbaar voor deze kans in zijn leven, maar hij heeft daarbij zijn eigen tempo nodig; het is begrijpelijk dat hij mentaal het een en ander te verwerken heeft'.

De doneeractie voor Louw Visscher sluit Van Oort af met de eigen woorden van de voormalige zwerver: “Ik wil ook rust. Ik heb dit niet gedaan voor mezelf, wilde Nederland laten lezen dat dit ook gebeurt in dit zeer welvarende land, een van de rijkste landen ter wereld”.

De doneeractie voor Louw Visscher loopt nog een dag. Laatste donaties zijn altijd welkom via de website van doneeractie.nl.

.
Pin It
Bekeken: 2238x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/