De Kledingbank Egmond kon dit jaar 285 gezinnen helpen aan een kerstpakket. De kerstpakketten zijn gedoneerd door weldoeners die zich betrokken voelen bij mensen die het niet breed hebben. "Wat een feest afgelopen zaterdag", roept initiatiefnemer Tamara Tuls uit op haar facebookpagina: "De mensen zijn zo blij met hun kerstpakket. Ik wil iedereen die gedoneerd heeft voor de kerstpakketten actie heel hartelijk bedanken".

De Egmondse Tamara Tuls-Wijker begon vorig jaar mei de Kledingbank Egmond. Ze hadden het gelijk druk, en door de coronacrisis nam het aantal klanten alleen maar toe. "Dat wordt dit jaar alleen maar meer", verwacht ze. "Corona heeft heel veel mensen de das om gedaan en doet dat nog steeds. We hadden voor de lockdown een groei van vijftig procent aan nieuwe mensen. Dat is echt heel veel." Inmiddels zijn 2300 mensen ingeschreven bij de Kledingbank, die sinds dit jaar is ondergebracht in de leegstaande basisschool De Boswaid in Egmond aan den Hoef. Volgens Tuls komen de gezinnen uit een gebied van Beverwijk tot aan Den Helder: "Alleen al in de gemeente Bergen groeien ruim 300 kinderen op in armoede. Dat is heel veel".

De Kledingbank kan gezinnen inmiddels ook ondersteunen met voedsel: "Want gezinnen die niet bij de Voedselbank terecht kunnen hebben het vaak nog veel slechter. Wij mogen op donderdag en vrijdag vers voedsel uitdelen dat bij een supermarkt vandaan komt. Maar helaas vinden heel veel gezinnen het moeilijk om die stap naar ons toe te maken".

De Kledingbank kreeg onlangs een subsidie van 2100 euro van de gemeente Bergen. Volgens Tuls is dat bedoeld om de huur van te betalen van het onderdak in het oude schoolgebouw in Egmond aan den Hoef. "De gemeente werkt goed gelukkig mee met ons. We hebben te horen gekregen dat ze de kledingbank niet kwijt willen. En daar zijn we heel blij mee. Wij mogen in het schoolgebouw blijven zolang het er staat. Uiteraard houden we onze oren en ogen open voor een pand waar we definitief kunnen blijven. Verder zijn we allemaal vrijwilligers en kunnen we bestaan dankzij de donaties."

De Kledingbank in Egmond aan den Hoef is nu gesloten tot 4 januari.
Pin It
Bekeken: 1690x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/