Er komen definitief twintig sociale huurappartementen op de plek van de oude Petrusschool in Groet. Over drie bouwlagen bouwt woningcorporatie Kennemer Wonen 10 driekamerwoningen en 10 tweekamerwoningen. Het worden zogenaamde ‘Nul-op-de-Meter-woningen’.

De gemeente deelt een veel gehoorde wens van omwonenden tijdens de participatie om de woningen te reserveren voor mensen die al in Groet of Schoorl wonen. Daarbij wordt gedacht aan senioren die willen doorstromen naar een kleinere woning en jongeren die beginnen aan hun wooncarrière. De gemeente wil echter nog niet zeggen hoe ze dat denken te regelen binnen de huidige regels en afspraken binnen de regio. Deze week verschijnt een adviesnota die het college daarover heeft gevraagd aan een groot advocatenkantoor op de Amsterdamse Zuidas. "Tot die tijd doen we geen uitspraken over het gewenste voorrangsbeleid op de woningmarkt," stelt wethouder Klaas Valkering.

Het woningbouwplan van Kennemer Wonen is door het overleg met omwonenden ietwat aangepast. De hoogte en omvang is gelijk gebleven, maar de uitrit is verplaatst van de Korhoendersweg naar de Wulpenlaan.

Voor het participatietraject trokken Kennemer Wonen en de gemeente tien maanden uit. In die periode mochten omwonenden hun mening geven over de nieuwbouw op de plek van de voormalige Petrusschool. Dat gebouw werd vanaf 2014 gebruikt door de naastgelegen basisschool Het Klimduin. In 2019 liet het schoolbestuur echter weten dit gebouw aan de Korhoenderweg 2 vanaf het schooljaar 2019-2020 niet langer nodig te hebben. Daarna werd de oude school gesloopt en de plek met tijdelijk groen ingericht. Waarom niet eerder met de woningbouwplannen is begonnen, gezien de enorme behoefte aan nieuwe woningen in Groet, konden Kennemer Wonen en gemeente nooit duidelijk maken.

Het traject van het afgelopen jaar heeft het definitieve ruimtelijk kader opgeleverd. Daarmee start begin 2022 de formele procedure voor een nieuw bestemmingsplan en kan de omgevingsvergunning worden aangevraagd.

Het gemeentebestuur van Bergen zegt snelheid bij woningbouwplannen heel belangrijk te vinden, vanwege het grote tekort aan betaalbare en bereikbare woningen. Daarom zijn twee jaar geleden vijf woningbouwlocaties met circa 100 sociale huurwoningen gebundeld in project ‘Small Five’. De vijf locaties zijn de Oosterkimschool, de oude Rabobank aan de Heereweg in Schoorl, de T&O-locatie in Bergen, Elkshove in Bergen en de oude Petrusschool in Groet. Dat zou voor versnelling zorgen.

 
Pin It
Bekeken: 1955x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/