Vanavond wordt in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan twee heftige woningovervallen in de regio. Op 4 juni is een gezin in Heerhugowaard De Noord bedreigd met een vuurwapen, vastgebonden en mishandeld door vijf jongemannen. Op 22 juli werd in Noord-Scharwoude een man neergeschoten door jonge overvallers. De politie denkt dat het om dezelfde groep gaat. Deze zou ook verantwoordelijk zijn voor woningoverval  in Berkhout, waarbij een 72-jarige man werd doodgeschoten.

Dinsdag 2 november besteedde Opsporing Verzocht al aandacht aan de fatale woningoverval op 13 juni in Berkhout. Bewoner Sjaak Groot werd wakker en probeerde de overvallers te verjagen, maar moest dat met de dood bekopen. Een aantal uur na de uitzending kon een 27-jarige Alkmaarder worden aangehouden.

Anderhalve week eerder, op 4 juni rond 03:00 uur, vielen vijf mannen van rond 20 jaar oud een huis aan de Hasselaarsweg in De Noord binnen. De toen 35 en 68-jarige mannen en de 69-jarige vrouw zijn enige tijd vastgebonden en bedreigd. Vader en zoon werden mishandeld, de zoon met eens strijkijzer. De familie runt een caravanopslag aan huis en de bewoonster denkt dat de overvallers veel geld dachten te kunnen halen.

De daders waren gemaskerd en donker gekleed, al droeg één van hen een groen trainingspak met zwarte streep. Ze vluchtten met buit in de Audi Q7 van het gezin en een kleinere auto. De Audi werd teruggevonden in Winkel.

Op 22 juli rond 04:00 uur drongen zes jonge overvallers een bijgebouw van een huis aan de Oranjestraat in Noord-Scharwoude binnen. De toen 37-jarige bewoner werd vastgebonden en moest onder bedreiging van een wapen de sleutel van het huis afgeven. De 51-jarige bewoner van het huis werd beschoten en geraakt. "Hij is er de man niet naar om zich zomaar te laten overvallen", zie een omwonende later. De man ontkwam, maar zakte drie huizen verderop zwaargewond in elkaar. De bewoners werden wakker van zijn hulpgeroep. De daders reden weg in een kleine, witte auto.

Opsporing Verzocht had Streekstad Centraal gevraagd om videobeelden over de woningovervallen in De Noord en Noord-Scharwoude. Die werden op 4 november niet gebruikt, mogelijk wel vanavond.

Opsporing Verzocht begint om 21:20 uur op NPO1. Daarna volgen nog herhalingen.
Pin It