Bij Landal Berger Duinen, het nieuwste vakantiepark van Landal Green Parks in Schoorl zijn de eerste gasten verwelkomd. Voorheen was op deze plek langs de Gerbrandtslaan in Schoorl Camping De Bregman. Alle 72 vakantiewoningen zijn eigendom van particuliere beleggers. Landal GreenParks verzorgt de verhuur.

Landal noemt het locatie ’een luxe kustpark’. Een aantal van de huizen heeft een luxe of een extra luxe wellnessuitvoering, met onder andere een loungebath (inclusief buitenhaard) en een rieten dak. Bij het receptiegebouw op het park is een kleine souvenirwinkel waar ook fietsen kunnen worden gehuurd.

Landal had al 25 recreatieparken aan de kust. Landal Greenparks werd dit jaar overgenomen door concurrent Roompot. Deze uitbater van vakantieparken en campings uit Goes had een oorlogskas voor overnames van concurrenten, nadat het in 2020 eigendom werd van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR (Kohlberg Kravis Roberts) uit New York.

De grote speler in vakantieparken is nog niet klaar met de bouw van vakantieparken in de duinstreek. Langs de Heereweg tussen Schoorl en Camperduin worden al twee kleinere parken gebouwd. Het eerste komt aan de Heereweg tegenover nummer 88, tussen Hotel Jan van Scorel en vakantiepark Duynvoet. Het tweede park is bedacht op het terrein waar voorheen camping De Bocht was gevestigd.

De constante voortvarendheid bij het bouwen van vakantieparken stuit veel inwoners van het duindorp inmiddels tegen de borst. De spaarzame ruimte in de gemeente om te bouwen kan volgens velen beter worden benut voor betaalbare woningen in de huur- en koopsector, zo bleek enkele maanden geleden uit een enquête die werd gehouden door burgerbeweging Schoorl Community.
Pin It
Bekeken: 3620x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/