De kruising van de Randweg (N512) met de Sint Adelbertusweg is onlogisch, onoverzichtelijk en daardoor gevaarlijk. Vorige week gebeurde er opnieuw een ernstig ongeluk tussen twee auto's, waarbij gewonden vielen. Ditmaal waren er ook kinderen bij betrokken. Voor inwoners is het na dit zoveelste ongeval genoeg geweest en ze eisen een veiliger kruispunt. Anouk Hollenberg (26) is daarvoor een petitie gestart: "De maat is vol."

Het is schering en inslag met ongelukken, zeggen Binders (inwoners van Egmond-Binnen, red.) over de in hun ogen levensgevaarlijke kruising van de N512 die hun dorp doorsnijdt. Naast dat er vaak harder wordt gereden dan de toegestane 60 km/u, is de kruising in hun ogen onlogisch ingericht waardoor verkeer in verwarring komt, en fouten maakt.

"Als het één keer in de twee maanden écht fout gaat, en daarnaast nog vaker bíjna fout, dan snap ik niet dat er nog steeds niks aan gebeurd is", zegt Anouk Hollenberg, die haar hele leven vlak achter het kruispunt woont. Haar zorgen worden gedeeld door aanwonenden van de kruising. Peter van den Berg kijkt er al ruim dertig jaar op uit. "De weg ligt er nog net zo bij als toen 'ie aangelegd is. Alleen is het er veel drukker geworden." Zijn overbuurman Sjaak Swart vult aan: "wat moet er hier gebeuren voordat er iets aan gedaan wordt?"

Om het beruchte kruispunt veiliger te krijgen is Anouk een petitie gestart. Na het zware ongeval vorige week donderdag, was het in haar ogen hoogste tijd voor actie. "De provincie moet gaan snappen dat dit prioriteit heeft." Tot nu toe hebben ruim 800 mensen de petitie ondersteund. Anouk wil er minstens duizend hebben. Dan gaat 'ie richting de provincie Noord-Holland. "We willen dat het een rotonde wordt, of iets anders dat het veiliger maakt voor iedereen."

De provincie zegt in een reactie tegen mediapartner NH Nieuws op de hoogte te zijn van de petitie van de Binders. Ook geven ze aan dat er een onderzoek komt naar de mogelijkheid van een rotonde. Daarnaast wordt uiterlijk in mei de belijning aangepast om de verkeerssituatie overzichtelijker te maken. Dat laatste is volgens de omwonenden nutteloos. "Voor dat deze belijning er stond, gebeurden ook dezelfde ongelukken", weet Peter. "Het ligt niet aan de markeringen", beaamt Anouk. "Maak alsjeblieft een rotonde, maak dit kruispunt veiliger."

Ook de gemeenteraad dringt al jaren aan op aanpassingen aan de kruising. "Op 7 juli 2016 is er zelfs een motie aangenomen die hier om vraagt", weet verkeerswethouder Erik Bekkering. "Die gaf het college de opdracht dit met de provincie op te pakken." Maar waarom er dan na vijf jaar nog niks gebeurd is, is volgens hem te wijten aan 'wisselingen van de wacht'. "Ik was toen nog geen wethouder, en ook de gedeputeerde is vervangen. Dan gaat er tijd verloren om je in te lezen in dossiers, maar er is een afspraak met de provincie in de maak. Het staat hoog op mijn agenda, en dat de inwoners nu een petitie zijn begonnen juich ik van harte toe. Het helpt in het signaal naar de provincie."
Pin It
Bekeken: 2134x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/