De camera bij de strandopgang aan de C.F. Zeilerboulevard wordt deze week weggehaald. Burgemeester Rehwinkel van Bergen ziet geen aanleiding om het cameratoezicht nog veel langer voort te zetten.

De camera staat er sinds 16 juli naar aanleiding van meerdere vechtpartijen op het strand tussen groepen jongeren op het strand. Gebruik van alcohol, drugs en lachgas speelden daarbij een negatieve rol.

Voorlopig dieptepunt was de avond van 23 juni met een steekpartij waarbij een 29-jarige Zaandammer gewond raakte, en even later het neerslaan van een 18-jarige inwoner van Sint Pancras met ernstig hoofdletsel tot gevolg. Volgens de gemeente Bergen ontstonden de meeste conflicten steeds in de nabijheid van de strandopgang bij het paviljoen van De Jongens. De beelden werden live bekeken door de toezichtcentrale in Alkmaar en twee weken bewaard. Sinds de camera er staat is het niet meer uit de hand gelopen in het kustdorp.

In augustus werd het cameratoezicht nog met een maand verlengd tot 14 september. Vanwege het mooie weer bleef de camera iets langer staan. Eind deze week gaat de camera weer retour naar de gemeente Alkmaar, van wie de apparatuur was gehuurd.
Pin It