Zuidhof Projecten heeft het hoger beroep bij de Raad van State verloren tegen een weigering om een uitritvergunning te verstrekken bij het perceel Heereweg 77 in Schoorl. De gemeente Bergen weigerde de aanvraag. Ze kreeg eerder al gelijk van de rechtbank, en nu vindt ook de Raad van State dat Bergen de aanvraag mocht weigeren. Adviseur Frans Zomers, die Zuidhof Projecten bijstaat, heeft alle vertrouwen in de rechterlijke macht verloren: "De Raad van State wringt zich tegenwoordig in de raarste bochten om steeds maar weer gemeenten in het gelijk te stellen."

Frans Zomers betoogde enkele weken geleden namens Zuidhof dat Bergen verplicht was een uitritvergunning te verlenen. De hoogste bestuursrechter vindt echter dat de gemeente enige vrijheid toekomt om hier zelf een oordeel over te vellen. De Raad van State vindt de beoordeling en de weigering door de gemeente Bergen niet onredelijk.

Bergen kwam bij de Heereweg 77 tot de weigering, omdat er in haar optiek al een uitrit ligt naast de gevraagde plek, het leidt tot extra verstening, omdat een deel van een groenstrook en een jonge boom zouden moeten wijken en het gevaarlijk voor het verkeer zou zijn omdat de auto’s vanaf het perceel zowel over het fietspad als trottoir moeten. De gemeente vindt dat voor het complete perceel de bestaande uitrit gebruikt kan worden.

Volgens Frans Zomers 'druipt de willekeur af' van hoe de gemeente omgaat met burgers. Volgens hem probeert de gemeente dwars te liggen bij alles waar hij als oud-wethouder bij betrokken is. Hij geeft het voor de zeven recreatiewoningen achter Heereweg 77 nog niet op. Hij zal een aanvraag indienen om de recreatiewoningen te ontsluiten via het Torenpad, aan de achterkant van het nieuwbouwprojectje: "Dat is officieel ook een openbare weg en dan moeten ze de vergunning daar verlenen." Maar hij bereidt zich alvast voor op 'nieuwe pesterijen'.
Pin It