Een 50-jarige inwoner van Egmond aan Zee die sinds 8 april vast zit op verdenking van het leveren van 80 kilo zogeheten MDMA-brokken, blijft voorlopig achter de tralies. Een verzoek om vrijlating van de advocaat van de derper wees de rechtbank in Den Bosch af. Ook een 49-jarige medeverdachte uit Rosmalen moet zijn proces in het Huis van Bewaring afwachten.

De observatie van een verdachte overdracht van grote boodschappentassen in Egmond aan Zee leidde op 7 april tot de aanhouding van de twee verdachten. Het vermoeden bestond dat in de tassen de grondstof zat voor XTC.

Op de A2 werd de auto met de tassen aan de kant gezet voor een controle. Er werd ongeveer 80 kilo aan MDMA-brokken aangetroffen. Alles werd in beslag genomen. De bestuurder van de auto was de man uit Rosmalen. De verdachte uit Egmond aan Zee, die de tassen had overgedragen, werd een dag later aangehouden.

In Egmond aan Zee en later in Rosmalen volgden huiszoekingen. Op beide adressen werden gegevensdragers in beslag genomen. In het huis in Egmond aan Zee legde de politie bovendien beslag op administratie, dure horloges en diverse elektronische apparatuur.

Het justitieonderzoek is nog in volle gang. Er worden geen verdere aanhoudingen verwacht.
Pin It