Het nieuwe boek van Elske Doets uit Bergen kwam donderdag van de drukker, maar de boekpresentatie vond eigenlijk vorige week plaats tijdens een wandeling door de duinen bij Bergen met Twan Huys. De zakenvrouw van het jaar 2017 en eigenaar van Doets Reizen in Heerhugowaard is heel anders aan gaan kijken tegen economische voorspoed, zo blijkt uit een podcast die daarvan is gemaakt.

Bloei in plaats van groei bepleit de zakenvrouw in het nieuwe boek. Het verschijnt 22 juni. Een gesigneerd exemplaar van het nieuwe boek ‘Bloei’ geven de rotaryclubs in de regio Alkmaar kado aan tien mensen die dit boek door familie of vrienden wordt gegund. Doets schetst erin de contouren van een economie in de ‘volgende fase’ die levensgeluk niet langer als een bijproduct van welvaart beschouwt, maar als de absolute kern.

Als oprichter van de Young Lady Business Academy ziet zij een hoopvolle, nieuwe generatie vrouwelijke ondernemers tot wasdom komen. Die niet rekent in dikke winsten, maar in sociale impact. Het zijn die studenten die Elske Doets hebben geïnspireerd tot het schrijven, vertelt ze aan Huys: "Zij hebben mij de ogen geopend."

Hun ideeën en energie neemt Doets nu als leidraad. "Waarom blijft de wereld naar multinationals, grote banken, denktanks, politici en wereldleiders opkijken die economische groei heilig hebben verklaard? Gaat nóg meer focus op kille cijfers ons leven beter maken? Nee," zegt de ondernemer.

Na de aankondiging van dit boek van de Bergense ondernemer besloten de Rotaryclubs in de regio Alkmaar tien exemplaren in te kopen en kado te doen. Juist niet aan mensen die het voor zichzelf willen hebben, maar voor mensen die volgens hun omgeving erdoor geïnspireerd kunnen raken.

Ilja Borgart van Rotaryclub Bergen is de nieuwe regiovoorzitter. Zij ziet overeenkomsten met de boodschap die Rotary International uitdraagt: "Bij de Rotary draait het om kameraadschap en Service above Self, ofwel dienstbaarheid boven eigenbelang. Persoonlijke groei heeft vaak niets te maken met bezit, maar met dienstvaardigheid aan de samenleving. Het is hoopvol dat die boodschap aanslaat bij nieuwe generaties ondernemers."

Borgart ontvangt op het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. graag adresgegevens van personen uit de regio Alkmaar die dit boek wordt gegund, met een overtuigende motivatie erbij waarom. Tien mensen kunnen het boek 'Bloei' vervolgens in de brievenbus verwachten.

De podcast van de wandeling van Twan Huys met Elske Doets is te beluisteren op platformen van Spotify en Apple.
Pin It