De 75-jarige Cees K. uit Schoorl is bij het Gerechtshof vergeefs in hoger gegaan tegen zijn veroordeling tot gevangenisstraf wegens rijden tijdens een rijverbod. Van de raadsheren in Amsterdam kreeg hij dezelfde straf als eerder bij de rechtbank in Alkmaar: vier weken gevangenisstraf.

K. werd op 9 maart 2017 in Den Oever door de politie betrapt op rijden tijdens een rijverbod, terwijl zijn rijbewijs eerder was ingenomen. Dat raakte hij kwijt nadat hij meer dan 50 kilometer per uur te hard had gereden op een stuk snelweg waar niet sneller dan 100 mocht worden gereden.

Het rijbewijs had hij toen niet bij zich. Dat zou hij de volgende dag inleveren op het politiebureau, maar daar kwam zijn broer opdagen met zijn rijbewijs. De politie trapte er niet in en liet alle agenten in de regio uitkijken naar K. Die werd daardoor al snel weer achter het stuur aangetroffen.

De paardenfokker op leeftijd trof in Amsterdam eem milde aanklager, die rekening ermee hield dat hij moeilijk kon worden gemist op het Schoorlse bedrijf. De advocaat-generaal eiste tijdens de strafzitting in hoger beroep 56 uur werkstraf plus een voorwaardelijke celstraf van een week.

Maar het Gerechtshof ging daar niet in mee. De straf van de Alkmaarse rechtbank bleef staan. Het gerechtshof tilt er zwaar aan dat K. een rijverbod aan zijn laars lapte. De clementie van de advocaat-generaal doet volgens het hof ’onvoldoende recht aan de ernst van de feiten en de omstandigheden waaronder deze zijn begaan’. Volgens de raadsheren was enkel een onvoorwaardelijke gevangenisstraf 'passend en geboden'.

"De verdachte heeft een auto bestuurd, terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. Daardoor heeft hij zijn eigen belangen laten prevaleren boven het maatschappelijk belang van verkeersveiligheid", zo stelt het hof: "Bovendien heeft hij er blijk van gegeven zich niets aan te trekken van een rechterlijke beslissing en een van overheidswege opgelegde sanctie genegeerd."


Pin It
Bekeken: 1373x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/