Gewoon vakantie vieren in een leuke accommodatie als je in een rolstoel zit of zorg nodig hebt? Volgens de Egmondse ondernemers Theo Groot en zijn zoon Rith is het in Nederland best een uitdaging om dan wat leuks te vinden. Het was deze eigenaren van onder meer Hotel Zuiderduin een doorn in het oog. Daarom gaven ze opdracht aan bouwbedrijf Tervoort uit Egmond aan den Hoef om twee bijzondere complexen te bouwen in Egmond aan Zee. Het dorp heeft er straks een rolstoelvriendelijk vakantiecomplex bij en een hospice.

"Als je ziet welke vakantiemogelijkheden er voor deze mensen zijn, is dat heel weinig. En als je al wat vindt, dan lijkt het meer op een steriele ziekenhuiskamer dan op een gezellig vakantiehuisje. We hadden al lang de wens om veilige en sfeervolle vakantieappartementen te bouwen voor mensen die zorg of een aangepaste ruimte nodig hebben. Die wens wordt nu vervuld", zegt Rith Groot.

Op het terrein van de voormalige vakantieappartementen De Egmonden aan de Sportlaan herbergt het vakantiecomplex straks 120 geheel rolstoelvriendelijke slaapplaatsen. Hopelijk kan het in oktober open.

Gelijktijdig met het zorghotel verrijst op hetzelfde terrein het Hospice Egmond. Het gebouw wordt casco geschonken aan de Zeedistel, een vrijwilligersstichting die het zelf gaat afbouwen. Rith Groot: "Er komen drie kamers met familiekamer en faciliteiten. Het is een bijna-thuis-huis bedoeld voor mensen in hun absolute laatste levensfase. We blijven wel eigenaar van het gebouw, maar het mag gratis gebruikt worden door de stichting. Het dorp heeft ons veel moois gebracht en zo doen we op een mooie manier wat terug voor de samenleving hier."
(interview Rith Groot en foto: bouwbedrijf Tervoort, Egmond aan den Hoef)
Pin It
Bekeken: 2815x
https://ee.itk.ac.id/data/