Burgemeester Piet Bruinooge richtte zich vrijdag in een video tot alle Alkmaarders. Ook hij is blij met de aanstaande versoepelingen van de coronaregels: "De afgelopen maanden zijn we allemaal behoorlijk beperkt geweest in onze bewegingsvrijheid, onze activiteiten en ons werk. Met ingang van 1 juni worden de noodmaatregelen in de verspreiding van het coronavirus verder versoepeld, maar niet allemaal teruggedraaid".

"Vanaf 1 juni mogen restaurants, café's, bioscopen en culturele instellingen zoals theaters de deuren weer beperkt openen. Ook de regels voor verpleeg- en verzorgingshuizen worden versoepeld. Dat is goed nieuws en dat komt natuurlijk door de positieve ontwikkelingen rondom de verspreiding van het coronavirus."

Met deze versoepelingen komt ook de verantwoordelijkheid, zo bepleit Bruinooge: "We hebben dit voor elkaar gekregen door ons goed aan de maatregelen te houden. De afgelopen weken hebben we gezien dat het op bepaalde plekken al druk was, maar over het algemeen beheerst en beheersbaar druk. Het blijft een fragiel evenwicht tussen de regels rond corona in acht nemen en genieten."

"We kunnen genieten van meer vrijheid als iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt. Zorg er alsjeblieft met z'n allen voor dat we ons aan de afspraken houden. Ik wil geen tweede lockdown, u toch ook niet? Blijf dus afstand houden, vermijd drukke plekken en blijf gezond", besluit de Alkmaarse burgervader.
Pin It