Terwijl wijkagent Bas Wijnen door zijn Alkmaarse wijk De Mare fietste om folders met vaarregels rond te brengen met name bij ouders en jongeren, zag hij hoe hard het nodig is om hen te informeren. "Terwijl ik door de wijk fietste, zag ik zeker vijf bootjes varen, die ik voor honderden euro's aan bekeuringen had kunnen geven. Ouders en jongeren hebben geen idee."

In de folder staan instructies onder andere over maximum vaarsnelheden en een lijstje verboden met het boetebedrag erbij. Varen zonder vaarbewijs is het duurste met 550 euro, maar ook een onnodig hoge hekgolf veroorzaken, de dodemansknop niet benutten of als minderjarige varen met een 20+ km/uur motorboot kan erg prijzig uitvallen met een boete van 240 euro. Wie betrapt wordt op varen met alcohol op krijgt een boete opgelegd door de Officier van Justitie. Meer info op politie.nl onder thema's.

Daarnaast gelden ook nog de coronaregels wat betreft het afstand houden tot elkaar, wanneer men niet uit één gezin komt. (foto: Twitter @wijkagentdemare)
Pin It