Het blijft nog tot de volgende persconferentie van het kabinet onzeker of er een nieuwjaarsduik wordt georganiseerd in Egmond aan Zee. De huidige coronaregels, zoals QR-code en anderhalve meter afstand houden, lijken een nieuwjaarsduik in de weg te staan. Bovendien lijkt sponsoring niet rond te komen als het evenement alleen met een klein aantal deelnemers mag doorgaan.

De organisatie heeft er zin in om 'weer eens wat leuks voor Egmond te organiseren'. En volgens Hidde van der Pol en Tom Valkering van de stichting achter de Egmondse nieuwjaarsduik staan ook veel deelnemers te popelen om de Egmondse zee in te duiken. Dat blijkt uit de vele vragen die de organisatie krijgt. Van der Pol en Valkering zien echter praktische problemen bij een coronacheck bij 2000 mensen in twintig minuten. Ook is het lastig te handhaven dat iedereen voor, tijdens en na de duik zich houdt aan de anderhalve-meter-afstandregel.

Daarnaast zien ze problemen bij een afgeslankt evenement. De horeca zou bijvoorbeeld wel eens kunnen afhaken als sponsor als het evenement klein met weinig publiek wordt gehouden. Van der Pol en Valkering stellen deze sponsoring niet te kunnen missen: "Ook zullen mogelijk onze Duitse duikers grotendeels wegblijven waardoor het financieel alsnog een uitdaging kan worden. Wij zullen er alles aan doen om de Egmondse nieuwjaarsduik door te laten gaan. Als blijkt dat er na een volgende persconferentie mogelijkheden zijn om een nieuwjaarsduik te organiseren hopen op alle hulp te kunnen rekenen, van sponsoren tot vrijwilligers en van reddingsbrigade tot gemeente."

De volgende persconferentie is uiterlijk over twee weken, dan hakt de organisatie een knoop door.
Pin It
Bekeken: 1743x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/