De lichtbakken met grote letters 'theater' moeten weer weg van zijn terras: na één weekend moet de Schoorlse hotel en restauranthouder Martin van Bourgonje de stekker halen uit zijn theater. Het leek hem zo'n goed idee, maar de burgemeester concludeerde dat het niet zomaar mag. De restauranthouder heeft nu zijn zinnen gezet op de naastgelegen kerk.

Om 20.00 uur moeten de restaurants dicht, maar theaters zijn wel open. Dus veranderde het hotel-restaurant van Martin van Bourgonje afgelopen weekend na 20.00 uur in een theater met zelfs lichtgevende letters voor de deur. Zo konden de enkele tientallen gasten na het diner lekker blijven zitten en genieten van optredens van artiesten uit de omgeving. Maar na een weekend 'theater met diner' in Schoorl, is de ondernemer door de burgemeester van Bergen op de vingers getikt en moet hij de deuren toch echt om 20:00 uur sluiten.

"Ik liep in de RAI tussen duizend andere bezoekers en werd gebeld door de burgemeester dat ik geen vergunning heb voor de 50 gasten in mijn theater", zegt Van Bourgonje tegen mediapartner NH Nieuws. Toch zit de ondernemer niet bij de pakken neer na de gedwongen sluiting van het theater-in-restaurant. Hij heeft gevraagd of hij zijn theater kan voortzetten in de naastgelegen kerk. "Ik wil iets betekenen voor mijn hotelgasten die nu om 20:00 uur verplicht van tafel moeten. Dat is het hele idee."

Hij benadrukt dat er hooguit vijftig mensen mogen komen. "Het is maar voor twee uurtjes. En de plaatselijke artiesten zijn er ook gelukkig mee dat ze kunnen optreden." Burgemeester Lars Voskuil laat weten dat hij begrip heeft voor ondernemers die zoeken naar wat nog wel mogelijk is. "Maar het uitgangspunt is dat we de coronaregels naleven, zodat het aantal besmettingen hopelijk snel naar beneden gaat en het aantal ziekenhuisopnames afneemt. Of het wel mogelijk is in de kerk wordt momenteel intern uitgezocht."
Pin It
Bekeken: 1023x