Als alles volgens plan verloopt dan worden de geldautomaten aan het Plein in Bergen in de loop van de week van 29 november in gebruik genomen. Dat heeft Geldmaat aan Duinstreek Centraal laten weten.

De nieuwe apparatuur van Geldmaat om geld te storten en op te nemen werd de afgelopen weken geïnstalleerd in de gevel van het oude ABN AMRO filiaal aan het Plein. Daar was tot voor kort nog een geldautomaat van deze bank te vinden. De gevel voldeed echter niet aan de nieuwste veiligheidseisen van Geldmaat, waarin ABN AMRO, ING en Rabobank samenwerken om hun klanten service te bieden met contant geld. Daarna moest er gewacht worden op de aannemer die het werk om de gevel aan te passen moest inplannen. Door de drukte in de bouwwereld en het personeelstekort duurde dat ook weer enige weken.

Bergenaren zijn voorlopig nog aangewezen op de geldautomaat in de Albert Heijn aan de Breelaan voor een geldopname. Die kan alleen gebruikt worden tijdens de openingstijden van de supermarkt, en is geregeld leeg. Dan zijn de inwoners gedwongen om naar Alkmaar of Schoorl te gaan voor een geldopname. Dat kan daar tussen 7:00 uur 's ochtends en 23:00 uur 's avonds. Voor geldstortingen moeten Bergenaren ook nog naar Alkmaar of Schoorl. Straks zou dat weer mogelijk moeten zijn aan bij de nieuwe automaten aan het Plein.

Geldmaat bood eerder haar excuses aan aan Duinstreek Centraal en de Bergenaren voor de verkeerde informatie en onterecht gewekte verwachtingen dat Bergen in oktober alweer geld zou kunnen storten en pinnen op het Plein in Bergen, zo meldt de woordvoerder. De noodzakelijke bouwkundige aanpassingen aan de gevel waren volgens haar helaas een onverwachte tegenvaller en niet te voorzien.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl