Het is haar dan toch gelukt: de 82-jarige Jopie Glas uit Egmond aan Zee heeft een nieuwe woning gevonden. Om in haar oude woning te komen moest ze elke dag een trap beklimmen. Al twee jaar lang probeert ze via de woningcorporatie een woning op de begane grond te krijgen of een woning met een lift. En dat is nu dus gelukt. "Er werd wel even een traantje weggepinkt", vertelt schoondochter Jolanda Glas aan mediapartner NH Nieuws, die zich met een reeks artikelen volop op haar verhaal had gestort. Haar verhaal stond model voor de problemen van senioren op de krappe woningmarkt.

Jopie krijgt nu een woning aan de Derde Oosterberg in Egmond aan Zee, bereikbaar met een lift. Van de ellendige trap die Jopie, door haar reuma en vergroeide rug, nauwelijks kan bedwingen is ze eindelijk verlost. "Het geeft haar ontzettend veel rust. Ze kan nu mooi met het liftje omhoog," vertelt haar schoondochter Jolanda Glas.

Aan een zoektocht van twee jaar naar een passende woning komt nu eindelijk een einde. Want hoewel ze hoog op de lijst van de woningcorporatie stond greep ze steeds naast. Anderen gingen steeds voor en zelfs de benedenwoning van het appartementencomplex onder haar ging aan haar neus voorbij.

Nu is het eindelijk dus gelukt. "Maar wel via de reguliere weg", benadrukt Jolanda Glas. "Alle aandacht heeft erg geholpen want de woningcorporatie heeft ons constant op de hoogte gehouden en erg goed geholpen, maar ze heeft dus geen voorrang gekregen. Alles is volgens de regels gegaan."

Jopie zelf is ontzettend blij met haar 'nieuwe stekkie'. "Dit is wat ik altijd heb gewild, midden in het dorp en met een heel mooi uitzicht over Derp. Ik zit vlak bij de markt en de winkels en er wonen hier ook veel kennissen dus dat is fantastisch!"

De hoop is dat Jopie eind januari van haar stulpje kan gaan genieten. Aangezien de woning al wat ouder is moet er eerst het nodige opgeknapt worden. Zo worden onder andere de keuken en de badkamer aangepakt. Maar het is het wachten waard. Jolanda Glas: "Voor ons als familie is dit ook een hele geruststelling. Ze is al een aantal keren lelijk van de trap gevallen, dat is nu gelukkig voorbij."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl