De Spaanse film Madres Paralelas van regisseur Pedro Almodóvar is komende week film van de week bij Cinebergen. Het is een bijzondere voorpremière vanwege het 25-jarig jubileum van Cinebergen. De film kan daarom worden bezocht met 2,50 euro jubileumkorting.

De regisseur biedt met Madres Paralelas een fascinerende blik op moeders en moederschap. Na het grote succes van het autobiografische Dolor y Gloria maakt Almodóvar wederom vrouwen tot middelpunt van zijn werk. Twee vrouwen, Janis en Ana bevallen tegelijkertijd in hetzelfde ziekenhuis. Beiden zijn alleenstaand en ongepland zwanger. Janis, van middelbare leeftijd, is blij, maar de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die de vrouwen wisselen, vormen de basis voor een band die hun levens later een beslissende wending zal geven.
De film wordt zaterdagochtend om 10:45 uur vertoond.

Overige films in Filmtheater Cinebergen van vrijdag 19 t/m vrijdag 26 november:

The Power of the Dog

Australië/ VK/ VS, drama/ romantiek/ western, Engels/ NL ondertiteld

Langverwachte nieuwe film van Jane Campion. De broers Phil (Benedict Cumberbatch) en George Burbank (Jesse Plemons) zijn elkaars grootste tegenpolen. Wanneer George in het geheim trouwt met de lokale weduwe Rose (Kirsten Dunst) is Phil in alle staten…
vr 19 - 14:30 | ma 22 - 20:00

Tout s’est bien passé (25 jaar Cinebergen)

Frankrijk, drama, Frans/ NL ondertiteld

Kan een euthanasiedrama een ode aan het leven zijn? Heel zeker, dat bevestigt François Ozon met zijn nieuwste meesterwerk. Met schitterend acteren van Andre Dusollier als de vader en Sophie Marceau als dochter Emmanuelle.
vr 19 - 20:00

Les Olympiades (25 jaar Cinebergen)

Frankrijk, drama/ komedie/ romantiek, Frans/ NL ondertiteld

De nieuwe film van Jacques Audiard (o.a. Un prophète, De rouille et d’os)! Vier jong volwassenen zijn op zoek naar liefde en een betekenis in hun leven. Een sensuele film met inhoud.
za 20 - 14:00

Alles op Tafel

Nederland, drama/ komedie, Nederlands gesproken

Zeven vrienden zitten aan tafel voor een gezellig etentje. Dan stelt de gastvrouw voor alle mobieltjes op tafel te leggen en alle gesprekken en berichten met elkaar te delen. Ze hebben niets voor elkaar te verbergen. Toch? Met o.a. Linda de Mol en Lies Visschedijk. Nederlandse remake van het veelgeprezen Italiaanse Perfetti Sconosciuti.
za 20 - 17:00 | zo 21 - 10:45 | vr 26 - 14:30

Annette (25 jaar Cinebergen)

Frankrijk/ VS/ Duitsland, drama/ musical/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld

Nieuwe uiterst originele en virtuoze film van Leos Carax (Holy Motors) waarin de omstreden cabaretier Henry McHenry (Adam Driver) halsoverkop verliefd wordt op operazangeres Ann (Marion Cotillard). De geboorte van hun bijzondere dochter Annette zal hun leven evenwel voorgoed veranderen.
za 20 - 20:00

Falling for Figaro (25 jaar Cinebergen)

Verenigd Koninkrijk, komedie/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld

In deze charmante romantische komedie geeft de succesvolle Millie (Danielle MacDonald) haar goedbetaalde baan en luxe appartement in Londen op om haar droom na te jagen om operazangeres te worden. Ze vertrekt naar de Schotse Hooglanden waar ze les krijgt van de beruchte operadiva Meghan (Joanna Lumley).
zo 21 - 14:00

Druk

Denemarken/ Zweden/ Nederland, drama/ komedie, Deens/ Zweeds/ NL ondertiteld

Winnaar van de Oscar voor Beste Internationale Film is dit meesterwerk van Thomas Vinterberg. Vier leraren besluiten om, gebaseerd op een theorie van een Noorse filosoof, weloverwogen permanent dronken te zijn om zo beter te functioneren in hun werk en privéleven. De eerste resultaten lijken positief…
zo 21 - 17:00

One Second (25 jaar Cinebergen)

China/ Hong Kong, drama/ historie, Mandarijn/ NL ondertiteld

Nieuw meesterwerk van de geniale Zhang Yimou is een ode aan de filmliefde. Tijdens de Chinese Culturele Revolutie ontsnapt een gevangene uit zijn werkkamp om een bepaald bioscoopjournaal te kunnen zien. Maar dan wordt er een filmrol gestolen door een weesmeisje…
zo 21 - 20:00

Persona non Grata

Denemarken, drama/ komedie/ romantiek, Deens/ NL ondertiteld

Heerlijk amusant en ondeugend drama over ongemakkelijke familierelaties. Als Laura naar de familieboerderij gaat om de bruiloft van haar broer te vieren, wordt duidelijk dat hij gaat trouwen met Cathrine, een oud klasgenootje dat haar ooit het leven zuur maakte.
ma 22 - 14:30 | di 23 - 20:00

The Voice of Love

Canada, biografie/ drama/ musical, Engels/ NL ondertiteld

Vrij gebaseerd op het leven van, is deze ode aan Céline Dion. Met humor en warmte zien we hoe het meisje uit Quebec, via het Eurovisie Songfestival, Titanic en die ene grote liefde, uitgroeit tot één van de grootste sterren ter wereld. Dompel je twee uur onder in de legendarische muziek en het enerverende bestaan van Céline Dion.
di 23 - 14:30 | wo 24 - 20:00

De Club van Sinterklaas en het vergeten Pietje

Nederland, familie, Nederlands gesproken

In dit nieuwste muzikale avontuur van De Club van Sinterklaas dreigt het jonge Pietje Fernando onbedoeld het Sinterklaasfeest in gevaar te brengen als hij de boot mist. Komt hij nog op tijd? Net als haar voorgangers zit de muzikale Sinterklaasfilm ook dit jaar boordevol nieuwe, vrolijke liedjes van de enige echte De Club Van Sinterklaas.
wo 24 - 15:45

Eiffel

Frankrijk/ Duitsland, biografie/ drama/ historie/ romantiek, Frans/ Engels/ NL ondertiteld

Na het succesvol afronden van de bouw aan het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel. Een romantisch en waargebeurd verhaal over de liefde tussen twee mensen die de skyline van Parijs voor altijd heeft veranderd.
do 25 - 20:00

Annette

Frankrijk/ VS/ Duitsland, drama/ musical/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld

Nieuwe uiterst originele en virtuoze film van Leos Carax (Holy Motors) waarin cabaretier Henry McHenry (Adam Driver) halsoverkop verliefd wordt op operazangeres Ann (Marion Cotillard). De geboorte van hun bijzondere dochter Annette zal hun leven evenwel voorgoed veranderen.
vr 26 - 20:00

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl

 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl