De Bergense bierbrouwers van Stoked zijn opnieuw in de prijzen gevallen. Met de 'Unfiltered Lager’ wonnen ze zilver bij de International Beer Challenge. Afgelopen zomer wonnen ze met hetzelfde bier ook al zilver bij de World Beer Awards. Het gerstenat is nog geen jaar op de markt.

Bij de International Beer Challenge beoordeelt een vakkundige jury bieren van brouwerijen uit de hele wereld. De inzendingen werden blind geproefd en gescoord volgens strak protocol. Dit jaar werden ze gezamenlijk geproefd via een Zoom-meeting. Elke inzending wordt beoordeeld op aroma, smaak en afdronk. De juryleden komen uit de hele wereld.

De brouwers van Stoked zijn enorm blij: "Dat we een tweede keer zilver halen bevestigt nog steeds dat we iets heel bijzonders hebben gebrouwen. Het motiveert ons ook om te blijven ontwikkelen en voor goud te gaan.”

De brouwerij heeft het bier kort geleden ontwikkeld en op de markt gebracht. Met een qlcoholpercentage onder de 5% behoort het tot de lichtere bieren. Ondanks dat het bier niet wordt gefilterd is hij wel helder door de bodemfermentatie en de langere tijd die de brouwers het bier geven om te conditioneren. “We filteren het bier bewust niet om zo maximale smaak en aroma mee te geven", stelt Dustin Paul, brouwer van STOKED!. Het lokale bier is inmiddels al bij 47 locaties in Bergen en omgeving verkrijgbaar.

Pin It
Bekeken: 1939x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/