In de nacht van zondag op maandag heeft Politie Alkmaar-Duinstreek bij toeval een pinpasfraudeur aan weten te houden. Een agent controleerde een automobilist en zag toen naast hem op de stoel doorgeknipte bankpassen liggen. Die bleken niet van de bestuurder te zijn. Bovendien waren de rekeningnummers verbonden aan aangiften van pinpasfraude voor totaal 10.000 euro.

"Trap er niet in als u telefoon krijgt van een medewerker van uw bank dat hij uw 'oude' bankpas op komt halen", waarschuwt de politie op sociale media. "Hij knipt uw bankpas doormidden en zegt dat de pas dan niet meer bruikbaar is, omdat de magneetstrip niet meer heel is. De chip op de bankpas blijft intact en de pas blijft bruikbaar voor de criminelen."

Toevallig (of niet) meldt een agent van Politie Heerhugowaard dat zijn moeder zondagavond rond 20:00 uur was gebeld door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. Hij waarschuwde voor verdachte afschrijvingen. "Gelukkig herinnerde mijn moeder mijn preek! De bank doet dit niet. OPHANGEN!!!!" (foto: Twitter @pol_de_mare)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl