Woensdagavond 24 november komt oud-Bergenaar Thijs Broekkamp naar de Ruïnekerk in Bergen om een lezing te geven over het Midden-Oosten. Broekkamp is 28 jaar, maar heeft het hele Midden-Oosten al doorgereisd. Hij is net terug uit Irak, waar hij een documentaire heeft gemaakt voor een Nederlandse omroep. In veel landen uit deze regio heeft Thijs foto’s en films gemaakt om een beeld te kunnen schetsen van de ontwikkelingen in bijvoorbeeld Tadzjikistan, Irak en Afghanistan. In het laatstgenoemde land steunt hij een kindercircus, dat ook dient om meisjes onderwijs te kunnen geven.

Die avond wordt Thijs Broekkamp geïnterviewd door Engele Wijnsma over zijn ervaringen met Yezidi’s, Taliban, Islamitische Staat, maar ook met mensen die het nieuws niet halen en proberen hun leven vorm te geven te midden van alle mogelijke geweld. Thijs vertelt dan over zijn werk en toont foto- en filmmateriaal.  Het begint om 20:00 uur en de entree is gratis.

Vooraf is er gelegenheid om een Afghaanse maaltijd te nuttigen bij Fabels. Voor 25 euro wordt er een schotel op tafel gezet met allemaal verschillende hapjes. 10 euro gaat naar kinderen in Afghanistan. Reserveren voor dit diner kan tot uiterlijk maandag 22 november via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl