De nieuwe geldautomaten van Geldmaat op het Plein in Bergen zijn vorige week onverwacht niet in bedrijf gesteld en kunnen voorlopig ook nog niet gebruik worden genomen. De apparatuur om geld te storten en geld op te nemen is de afgelopen weken wel geïnstalleerd, maar er blijken eerst nog bouwkundige aanpassingen nodig aan het pand voordat ze gevuld kunnen worden met bankbiljetten. Het is niet duidelijk wanneer Geldmaat werklieden kan inzetten die dit werk kunnen uitvoeren.

"Personeelstekort", dat is kort gezegd de beste verklaring waarom de belofte om de geldautomaten in werking te hebben in oktober niet wordt waargemaakt, zo meldt een woordvoerder van Geldmaat aan Duinstreek Centraal. "Alle sectoren hebben last van een tekort aan vakbekwaam personeel, en ook onze aannemers hebben niet de mensen om deze onverwachte tegenvaller snel aan te pakken."

De geldautomaten zijn geïnstalleerd in de gevel van het oude ABN AMRO  filiaal aan het Plein 29, waar jarenlang een geldautomaat van die bank heeft gezeten. Daarom is het opvallend dat deze gevel aanpassingen nodig zou hebben om aan de veiligheidseisen te voldoen. De woordvoerder wil daarover echter geen bijzonderheden verstrekken.

Geldmaat biedt haar excuses aan aan Duinstreek Centraal en de Bergenaren voor de verkeerde informatie en onterecht gewekte verwachtingen dat Bergen op dit moment alweer geld zou kunnen storten en pinnen op het Plein in Bergen, zo meldt de woordvoerder. De noodzakelijke bouwkundige aanpassingen aan de gevel waren volgens haar helaas een onverwachte tegenvaller en niet te voorzien.

 

 

 

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl