Staatsbosbeheer organiseert volgende week zaterdag een excursie over de vervolgwerkzaamheden in de Schoorlse Duinen, bij het Dr. Van Steijnbos. Deelnemers bezoeken samen met de projectleider het gebied. De projectleider licht het werk toe en beantwoordt vragen.

In het najaar van 2020 werd een deel van het Dr. van Steijnbos gekapt. Volgens Staatsbosbeheer is het doel om de dynamiek van de wind in de duinen te bevorderen. Op die manier zouden zeldzame duinplanten en diersoorten behouden blijven en weer kunnen terugkeren.

Dit najaar worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd. Een deel van de stobben worden dan gefreest en de strooisellaag wordt deels verwijderd. Staatsbosbeheer verwacht dat het gekapte deel van het bos zichzelf geleidelijk omvormt tot duingrasland, een mozaΓ―ek van grassen, bloemen en open, zandige plekjes. Nut en noodzaak worden vanaf de aankondiging van het werk al betwist door tegenstanders, veelal pleitbezorgers van het bos.

De excursie start 13 november om 10:00 en duurt circa een uur. De projectleider neemt de deelnemers vanaf het uitzichtpunt bij de Kerf het werkgebied in. Aanmelden is nodig i.v.m. de geldende corona-maatregelen. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Deelname is gratis.
Pin It
Bekeken: 1815x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/