De gemeente Bergen wil een permanent panel van inwoners samenstellen dat meedenkt over actuele thema's in de gemeente. Dat kan gaan over onderwerpen die spelen in de hele gemeente of voor een specifieke kern. De gemeente zegt hiermee goede ervaringen te hebben opgedaan bij aparte onderwerpen.

Volgens wethouder Arend Jan van den Beld is de tijd nu rijp voor een volgende stap in de participatie van inwoners: “De insteek is dat we zoveel mogelijk inwoners willen betrekken bij onze plannen. Dat zorgt voor betere plannen en beter beleid. Ik roep alle inwoners op om zich aan te melden. Iedereen heeft wel kennis van iets. Dat en een frisse blik is alles wat er voor nodig is”

Eerdere inwonerpanels werden ingezet om bijvoorbeeld te weten te komen hoe inwoners denken over aardgasvrije wijken, klimaat of over de afvalinzameling. Wie zich aanmeldt voor het inwonerpanel, kan benaderd worden over allerlei onderwerpen, maar ervoor kiezen alleen mee te doen bij de onderwerpen die hem of haar raken. “Je kunt per keer beslissen of je het thema of onderwerp interessant vindt”, aldus de wethouder. In of uit het panel stappen kan ook altijd.

De gemeente selecteert niet uit de aanmeldingen. De enige eis is dat de deelnemer in de gemeente woont en minimaal 16 jaar is. Aanmelden voor het panel kan via www.ikdenkmeeoverbergen.nl. Wie nog vragen heeft, kan per mail contact opnemen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl