Snackbar Bello aan het Plein in Bergen wil vanaf maandag weer open na een maandenlange sluiting na de brand van 21 juli. Michiel en Mascha Admiraal zijn de afgelopen weken druk bezig geweest om een nieuwe snackbar in te richten in noodunits, die ongeveer op de oude plek zijn neergezet.

Maandagochtend om 11:00 wilden de horecaondernemers weer open gaan, maar de frituur liet hen in de steek. Dat was een fikse tegenvaller voor de eigenaren: "We hadden ons zo verheugd op deze dag." Een monteur was rond het middaguur nog onderweg om de installatie te repareren. De hoop was dat de frituur snel weer hersteld zou zijn: "Mensen willen weer hun frietje en wij willen weer aan de bak," zegt Mascha Admiraal tegen Duinstreek Centraal.

De prijzen zijn wel flink verhoogd: minstens 10% en sommige producten zelfs bijna 30%. Het populaire middelgrote frietje met mayo kostte in juli nog 3,30 euro en staat nu voor 3,70 euro op de kaart. De grootste prijsstijging is bij de bittergarnituur van 50 stuks. In juli kostte die nog 24,50 euro. Nu kan dat worden besteld voor 34,95 euro. Mascha Admiraal beaamt dat de prijzen aanzienlijk hoger zijn: "De brancheorganisatie heeft geadviseerd de prijzen met ongeveer 10% te verhogen, om de gestegen kosten door te berekenen. De frituur wordt gestookt op gas, en iedereen weet hoe de gasprijzen de laatste maanden zijn gestegen. Ook is onze inkoop van producten bij de groothandel de laatste maanden flink duurder geworden. We ontkomen er niet aan om dat in onze prijzen te verwerken."

 
Pin It
Bekeken: 1788x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/