De Italiaanse film Tre Piani is komende week Film van de Week bij Cinebergen in Bergen. Daarin geeft regisseur, schrijver en acteur Nanni Moretti (Mia Madre, Caro Diario) een intiem kijkje in de levens van mensen die het voor elkaar lijken te hebben, maar emotioneel vastzitten. De Italiaanse topcast met Riccardo Scamarcio (Mine Vaganti), Alba Rohrwacher (Io sono l’amore) en Margherita Buy (Mia Madre) houdt de kijker een spiegel voor. Drie gezinnen wonen op drie verdiepingen van hetzelfde appartementencomplex in hartje Rome. De relaties tussen ouders, vrienden en buren worden op scherp gezet wanneer de families worden geconfronteerd met geheimen die hen verbinden en uit elkaar drijven. Nanni Moretti baseerde zijn film op het boek ‘Three Floors Up’ van Eshkol Nevo. Tre Piani werd geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Cannes Filmfestival 2021.
De film draait vrijdag om 20:00 uur, zaterdag om 14:00 uur, maandag om 20:00 uur en woensdag om 14:30 uur.

Overige films komende week bij Filmtheater Cinebergen:

The Photograph (Kunst10Daagse)

Nederland, documentaire, Engels/ NL ondertiteld

Hoe één foto een wervelwind aan bijzondere verhalen ontketent. Over New York en haar zwarte bewoners, over trots en traditie en over de bijzondere kracht van fotografie.
vr 29 - 14:30

 

Riders of Justice

Denemarken/ Zweden/ Finland, actie/ drama/ komedie, Deens/ Arabisch/ NL ondertiteld

Nieuwe absurdistische film van Anders Thomas Jensen waarin beroepsmilitair Markus (Mads Mikkelsen) concludeert dat de trein waarmee zijn vrouw om het leven kwam niet zomaar is verongelukt.
za 30 - 10:45 | ma 01 - 14:30 | di 02 - 20:00

 

Inner Landscape (Kunst10Daagse)

Nederland, documentaire, Nederlands/ Engels/ Chinees/ NL ondertiteld

Documentaire van Frank Scheffer over de totstandkoming van de kameropera Si Fan (‘liefdesverlangen’) gecomponeerd door de Chinese componist Guo Wenjing.
za 30 - 17:00

 

Pig

Verenigd Koninkrijk/ VS, drama/ thriller, Engels/ NL ondertiteld

Sterk speelfilmdebuut van Michael Sarnoski, waarin een ingetogen Nicolas Cage als truffeljager treurt om zijn gekidnapte varken en alles op alles zet om met haar herenigd te worden. Een verrassende, intieme karakterstudie, overladen met positieve recensies.
za 30 - 20:15 | zo 31 - 17:00 | di 02 - 14:30 | wo 03 - 20:00

 

Berend Botje

Nederland, familie, Nederlands gesproken

Deze oer-Hollandse familiefilm gaat over de stoere Berend Botje. Zij is de jongste telg uit de mysterieuze kapiteinsfamilie Botje. De avonturen van de Botjes zijn zo bijzonder, dat niemand gelooft dat ze echt zijn gebeurd. Maar Berend weet wel beter…
zo 31 - 10:45

 

The Quest for Tonewood (Kunst10Daagse)

Noorwegen/ Nederland, documentaire, Engels/ NL ondertiteld

Fascinerende documentaire waarin vioolbouwer Gaspar Borchardt in de bossen van de Balkan op zoek gaat naar magisch hout van de esdoorn om er een viool van te maken voor de wereldberoemde violiste Janine Jansen.
zo 31 - 14:00

 

The Father

Verenigd Koninkrijk/ Frankrijk, drama, Engels/ NL ondertiteld

Winnaar van liefst 2 Oscars, waaronder die van Beste Acteur, is dit fascinerende portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De absoluut briljante vertolking van Anthony Hopkins laat je geen moment los.
zo 31 - 20:15

 

The United States vs. Billie Holiday

VS, biografie/ drama/ muziek, Engels/ Italiaans/ Duits/ NL ondertiteld

De legendarische Billie Holiday, één van de grootste jazzmuzikanten aller tijden, werd door haar nummer Strange Fruit, waarin ze een aanklacht doet tegen rassenongelijkheid en racistisch geweld, jarenlang het doelwit van de Federal Department of Narcotics.
do 04 - 14:30

 

Spencer (voorpremière)

Duitsland/ Chili/ Verenigd Koninkrijk/ VS, biografie/ drama/ romantiek, Engels/ NL ondertiteld

Spencer van de veelbekroonde regisseur Pablo Larraín (Jackie) is een verbeelding van wat er gebeurd zou kunnen zijn tijdens de cruciale kerstdagen in de vroege jaren ’90 waarin prinses Diana (Kristen Stewart) besluit dat haar liefdeloze huwelijk met prins Charles niet werkt.
do 04 - 20:00

 

Ballad of a White Cow

Iran/ Frankrijk, drama, Perzisch/ NL ondertiteld

Mina’s leven staat op zijn kop wanneer ze bij de rechtbank hoort dat haar man Babak een jaar eerder ten onrechte is geëxecuteerd. Als vervolgens een oude vriend van Babak op de stoep staat, laat Mina hem steeds meer in haar leven toe. Niet wetende wat het verband is dat hen bij elkaar bracht.
vr 05 - 14:30

 

Alles op Tafel

Nederland, drama/ komedie, Nederlands gesproken

Zeven vrienden zitten aan tafel voor een gezellig etentje. Dan stelt de gastvrouw voor alle mobieltjes op tafel te leggen en alle gesprekken en berichten met elkaar te delen. Ze hebben niets voor elkaar te verbergen. Toch? Met o.a. Linda de Mol en Lies Visschedijk. Nederlandse remake van het veelgeprezen Italiaanse Perfetti Sconosciuti.
vr 05 - 20:00

 

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl