Vrijdag opent de 29e editie van de Kunst10Daagse in Bergen en Bergen aan Zee. Op 160 locaties worden dan tien dagen lang honderden kunstwerken geëxposeerd. Het gaat om schilderkunst, beeldhouwkunst, installaties, fotografie, etsen en keramiek die valt te bewonderen in galeries, ateliers, restaurants, cafés, woonhuizen, schuren, stallen, winkels, kerken en tuinen. Het thema is dit jaar ‘The Roaring Twenties’.

De Bergense School heeft bij uitstek bijgedragen aan het culturele en artistieke klimaat dat Bergen ook nu nog zo uniek maakt. In de lijn van deze traditie biedt de Kunst10daagse professionele kunstenaars, galeries, en jong talent een podium voor hun artistieke producten. Met de Kunst10daagse wil de organisatie de toegang tot beeldende kunst zo laagdrempelig mogelijk houden.

Tijdens de Kunst10daagse Bergen zal de gerenommeerde Nederlandse fotografe Carla van de Puttelaar (1967) een solotentoonstelling bij Landgoed het Hof presenteren. De expositie, zowel binnen als buiten, zal een overzicht tonen van bekende werken, afgewisseld met nieuw werk. Zowel in het Hof als op het landgoed worden onder andere foto’s uit de serie Synergia geëxposeerd, daarbij worden een aantal jurken van Iris van Herpen tentoongesteld.

In Museum Kranenburgh is de tentoonstelling The Roaring Twenties te zien. In deze tentoonstelling blikken gastcuratoren Colin Huizing, Liesbeth in ‘t Hout en Wieki Somers (Studio Wieki Somers) terug én vooruit op de twintiger jaren aan de hand van kunst, mode en vormgeving.

De Kunst10Daagse ging in 1993 van start, inmiddels wordt het evenement jaarlijks door circa 40.000 bezoekers bezocht. Vele bewoners van Bergen en Bergen aan Zee zullen hun woningen en prachtige tuinen beschikbaar stellen aan kunstenaars uit het hele land, om hun werken te exposeren. De vele restaurants en hotels maken de sfeer compleet.

De catalogus van de Kunst10Daagse is te vinden in de Kunst- & Museumkrant, die gratis verkrijgbaar is bij musea en galeries in Noord-Holland en tevens verkrijgbaar zal zijn tijdens de Kunst10Daagse in Bergen en Bergen aan Zee.
SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl