Enes I. (27) uit Macedonië, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van een 45-jarige Colombiaan in Bergen aan Zee in februari dit jaar, blijft vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Alkmaar dinsdag besloten na de tussentijdse zitting van maandag. Advocaat Jeroen Soeteman van de verdachte had gepleit voor vrijlating omdat er niet meer voldoende verdenking meer zou zijn tegen zijn cliënt.

Soeteman pleitte voor vrijlating nadat er betere camerabeelden waren opgedoken van de gebeurtenissen op de parkeerplaats in Bergen aan Zee, die volgens de advocaat ontlastend zouden zijn. De officier van justitie bestreed die conclusie. Zij zei maandag dat op die beelden niet te zien is dat verdachte I. rondom de schietpartij uit de auto is gestapt en in de buurt van het slachtoffer is geweest, maar dat er nog steeds reden genoeg is om Enes I. langer vast te houden: chatberichten vlak na de schietpartij wijzen volgens haar uit dat I. betrokken was bij de ontvoering en moord.

De rechtbank sluit zich aan bij de visie van het Openbaar Ministerie en heeft het voorarrest dinsdag verlengd. De volgende regiezitting is op 27 december. Er zijn meer verdachten in deze zaak. Daarom volgt op 13 januari een vervolgzitting in alle zaken bij de rechtbank op Schiphol.
Pin It
Bekeken: 800x