Burgemeester Lars Voskuil van Bergen is maandag bij zijn afscheid als volksvertegenwoordiger benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen die daarbij horen, kreeg hij maandag opgespeld tijdens een Statenvergadering in het Provinciehuis in Haarlem, waar de voormalige fractievoorzitter van de PvdA afscheid kwam nemen.

Lars Voskuil was raadslid in de gemeente Naarden, die later opging in de gemeente Gooise Meren. Daarna werd hij ook gekozen als lid van Provinciale Staten, waar hij fractievoorzitter werd van de PvdA. In totaal was Voskuil vijftien jaar volksvertegenwoordiger, volgens Commissaris van de Koning Arthur van Dijk ruim voldoende voor een koninklijke onderscheiding.

De commissaris prees Voskuil voor zijn werk in Provinciale Staten. Volgens Van Dijk heeft de provincie Voskuil leren kennen als een bespraakt, bevlogen en betrokken Statenlid: "Je bent letterlijk en figuurlijk ad rem, je bent zoals de VARA dat ooit noemde verschillig en je bent scherp. Maar je bent zeker geen scherpslijper. Het gaat bij jou altijd om de inhoud en om de mensen," aldus Van Dijk. Niet veel later volgde de bekende uitspraak: "Het doet me groot plezier je te kunnen meedelen dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd je te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau."

Lars Voskuil was dankbaar voor de koninklijke onderscheiding: "Maar ik ben nog lang niet klaar met het mij inzetten voor onze inwoners. Daar ga ik in ons mooie Bergen, in een andere rol maar met dezelfde energie mee door.”

Voskuil ontving een kunstwerk met een afbeelding van het het Provinciehuis, als aandenken aan zijn periodes bij de provincie. Alphons Muurlink is inmiddels geïnstalleerd als opvolger van Lars Voskuil als PvdA-fractievoorzitter. Muurlink is duo-Statenlid sinds juli 2019 en bovendien voorzitter van de afdeling Amsterdam-Noord van de PvdA.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl