De WOZ-waarde van huizen was begin 2021 hoger dan ooit met een gemiddelde van 290.000 euro, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De indicatie van de waarde van huizen is belangrijk voor huizenbezitters, onder meer omdat de hoogte van een aantal belastingen hierop wordt gebaseerd.

Gemeenten stellen ieder jaar de WOZ-waarde van de woningen in de gemeente vast door te kijken naar de huizenprijzen van het jaar daarvoor. Dat betekent dus dat de waarde met een jaar vertraging stijgt. Als de waarde van woningen veranderen zien we dat dus pas het jaar daarna terug in de WOZ-waarde. Dit jaar steeg de gemiddelde WOZ- waarde met 7 procent vergeleken met een jaar eerder.

In de regio zit Alkmaar exact op het gemiddelde en stijgt de WOZ-waarde van de woningen met gemiddeld 7 procent. Ook Heiloo volgt het gemiddelde met 7,2 procent. De grootste gemiddelde stijging is te zien in Heerhugowaard, waar de WOZ gemiddeld 8 procent stijgt. De laagste stijgingen zijn te vinden in Langedijk (6,5 procent) en Bergen (6,3 procent). De gemiddelde WOZ-waarde van een huis is wel het hoogste in Bergen: 440 duizend euro. (afbeelding: PXhere)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl