De Franse film Un Triomphe van Emmanuel Courcol is volgende week film van de week bij Filmtheater Cinebergen. Deze op ware feiten gebaseerde film gaat over worstelend acteur Étienne die ermee instemt een theaterworkshop te geven in een gevangenis. Verrast door het daar aanwezige acteertalent besluit hij om samen met zijn bonte groep gedetineerden Samuel Becketts beroemde toneelstuk ‘Wachten op Godot’ op de planken te brengen. De gedetineerden beginnen aan een tournee die elke terugkeer achter de tralies weer pijnlijker maakt dan de vorige. En Étienne is zich ervan bewust dat er elk moment een einde kan komen aan het succesverhaal…

De film is niet alleen om te lachen, maar ook om te waarderen om de humane weergave van de moeilijkheden die mensen in de gevangenis kunnen doen belanden en niet onbelangrijk, de belangrijke rol van cultuur in ieder mensenleven.
De film is deze donderdag te zien om 20:00 uur en daarna op zaterdag om 20:30 uur, volgende week maandag en woensdag om 14:30 uur en volgende week dinsdag om 20:00 uur.

Overige films volgende week bij Filmtheater Cinebergen:

The Father

Verenigd Koninkrijk/ Frankrijk, drama, Engels/ NL ondertiteld

Winnaar van liefst 2 Oscars, waaronder die van Beste Acteur, is dit fascinerende portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De absoluut briljante vertolking van Anthony Hopkins laat je geen moment los.
vr 24 - 14:30 | zo 26 - 11:00 | ma 27 - 20:00 | wo 29 - 20:00 | do 30 - 14:30

I Care a Lot

Verenigd Koninkrijk, komedie/ misdaad/ thriller, Engels/ NL ondertiteld

Rosamund Pike is in deze zwartkomische misdaadfilm heerlijk vilein als de succesvolle wettelijk voogd Marla Grayson die de financiën beheert van bejaarden die dat zelf niet langer kunnen. Ze bezit een groot talent om de wet in haar eigen voordeel te gebruiken. Tot ze Cherry ontmoet, een op het eerste gezicht perfecte klant…
vr 24 - 20:00 | za 25 - 16:30 | zo 26 - 20:00 | di 28 - 14:30

Druk

Denemarken/ Zweden/ Nederland, drama/ komedie, Deens/ Zweeds/ NL ondertiteld

Winnaar van de Oscar voor Beste Internationale Film is dit meesterwerk van Thomas Vinterberg. Vier leraren besluiten om, gebaseerd op een theorie van een Noorse filosoof, weloverwogen permanent dronken te zijn om zo beter te functioneren in hun werk en privéleven. De eerste resultaten lijken positief…
zo 26 - 15:30

Nr. 10

Nederland, thriller, zwarte komedie, NL gesproken

De nieuwe film van Alex van Warmerdam is een thriller met een zwart-humoristisch randje. Günter is als kind gevonden in een Duits bos. Over zijn verleden heeft hij zich nooit iets afgevraagd. Tot een man op een brug iets in zijn oor fluistert.
do 30 - 20:00

Mama Weed

Frankrijk, komedie/ crime, Frans/ NL ondertiteld

In deze heerlijke misdaadkomedie schittert Isabelle Huppert als de Frans-Arabische Patience die als vertaler werkzaam is bij de narcoticapolitie. Na het afluisteren van een gesprek van een beruchte drugsdealer besluit ze hem te beschermen, waarmee ‘Mama Weed’ (La Daronne) is geboren.
vr 01 - 14:30

Respect

VS, biografisch/ muziek, Engels/ NL ondertiteld

Respect is een muzikale biopic over de legendarische zangeres Aretha Franklin. Oscar- en Grammy-Awardwinnaar Jennifer Hudson (Dreamgirls) kruipt in de rol van deze Queen of Soul.
vr 01 - 20:00

Filmtheater Cinebergen, De Zwarte Schuur, Eeuwigelaan 7, Bergen NH (navigatie: Roodeweg); cinebergen.nl

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl