Bibliotheek Kennemerwaard organiseert dinsdag 28 september in Huys Egmond een lezing van Peter van den Berg. De auteur van 'De schilders van Egmond' zal vertellen over de vele schilders die zich lieten inspireren door de omgeving.

Vanaf het moment dat schilders naar Egmond kwamen is het vissersdorp onophoudelijk in verf en foto gevangen. En niet door de minsten. Cornelis Buys, Jacob van Ruisdeal en Willem Kool maakten zeegezichten waar de Egmondse wind doorheen waaide. Tegenwoordig hangen hun werken in musea over de hele wereld.

George Hitchcock en Gari Melchers maakten Egmond tot een internationale kunstkolonie. Ook ontstond The Art Summer School, die 's zomers door kunstschilders uit heel Europa en Amerika werd bezocht. Daaruit ontstond de Egmondse School, een stijl van schilderen die van 1890 tot en met 1905 in Egmond bestond. Bijna 400 jaar aan spectaculaire schilderijen leverde Egmond op. Natuurlijk de lezing is er gelegenheid om Peter van den Berg vragen te stellen.

De lezing duurt van 19:30 tot 21:30 uur en kaartjes kosten 4 euro. Meer informatie via de kalender op bibliotheekkennemerwaard.nl. (schilderij van Alice Blair Ring - 1906)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl