00:00
55
00:00


Dinsdagavond is Lars Voskuil beëdigd als nieuwe burgemeester van gemeente Bergen. De ceremonie vond plaats in de Ruïnekerk, vanwege corona in een beperkt gezelschap van politici, familie en vrienden. De ambtsketen kreeg hij omgehangen door kinderburgemeester Thomas Meereboer.

Lars Voskuil is nog niet erg bekend in de gemeente. Aangezien de inwoners van Bergen als belangrijke kwaliteit 'vertrouwen kunnen creëren' hebben benoemd is er dus werk aan de winkel. Sprekers hadden al wel wat huiswerk gedaan over de buitenstaander, die wellicht het meest bekend is als voormalig fractievoorzitter in de Provinciale Staten van Noord-Holland.

Kinderburgemeester Meereboer heeft alle vertrouwen in Voskuil: "Ik denk dat hij heel standvastig is en dat hij goed voor onze gemeente gaat zorgen". Ook andere collega's hebben alle vertrouwen in de de nieuwe burgemeester.

Voor Lars Voskuil was de beëdiging een spannend moment, waar alles voor hem samenkwam in dé gemeente waar hij graag burgemeester wilde worden: "Als deze dag dan komt, en hij komt steeds dichterbij en je gaat je erop voorbereiden, je gaat erover nadenken 'wat ga ik zeggen, wat staat me te wachten'... dat kan je niet heel goed inschatten als je het nooit eerder hebt meegemaakt. Ja, dan is dit eigenlijk alles in één. Het is de verrassing, het is de ontlading, het is de anticipatie om morgen aan de slag gaan en je schouders eronder zetten."

Al stond de nieuwe burgemeester te trappelen om te beginnen, de ambtsketen ging na zijn beëdiging weer netjes terug in de doos waar hij in wordt bewaard. "Daar moet je zuinig op zijn en die moet je met respect behandelen."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl