Elk jaar worden mensen die een bijzondere bijdrage leveren aan de samenleving geëerd met Koninklijke onderscheidingen. Maar vaak gaat het om oudere mensen. In gemeente Bergen is een motie aangenomen om ook jeugd van 6 tot en met 18 jaar te gaan onderscheiden. Het college is positief en stelt voor dit op de dag van de Lintjesregen te doen. Gaat de gemeenteraad akkoord, dan worden volgend jaar de eerste jeugdlintjes uitgereikt.

Burgemeester Peter Rehwinkel is enthousiast: “Net als volwassenen verdienen kinderen en jongeren ook waardering en erkenning als zij iets bijzonders doen voor de maatschappij. Dat wil het college graag belonen in de vorm van een jeugdlintje. Degenen die een lintje ontvangen kunnen daarmee een inspiratiebron zijn voor anderen.”

De gemeenteraad buigt zich eind september over het raadsvoorstel. Gezien de aangenomen motie zal dit voorstel zonder problemen door de gemeenteraad worden aangenomen. Bij groen licht kan iedereen tot 1 februari jeugdige helden voordragen bij de gemeente voor huldiging tijdens de Lintjesregen in 2022.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl