Het college van Bergen doneert 5.000 euro aan Stichting Veteranen Search Team (VST). Dit vrijwilligersteam van (ex-)militairen zoekt naar vermiste personen in crisisgebieden in de wereld, maar ook dichter bij huis. Zoals in de duinen rond Bergen, nadat een inwoonster op 18 juli vermist raakte. Wethouder Arend Jan van den Beld: "Met deze donatie willen wij niet alleen onze waardering hiervoor uitspreken, maar ook andere gemeenten en partijen de mogelijkheid bieden hier onverhoopt gebruik van te kunnen maken."

Zondag 18 juli maakten Piet en Gerda Peijs een fietstocht door de duinen. Piet sloeg ergens af en toen hij omkeek reed zijn 74-jarige vrouw niet meer achter hem. Hij kon haar daarna niet meer vinden. Met man en macht is naar Gerda gezocht, onder andere door het VST. Ze werd zes dagen later levenloos gevonden.

Het college hoopt dat de donatie het VST meer mogelijkheden biedt. Het team werkt vrijwillig, maar er is wel geld nodig voor kleding, materieel, voeding, vervoer, opleiding en ontwikkeling.

"Maandag 19 juli was ik aanwezig bij de zoekactie naar mevrouw Peijs. Vooral om de vrijwilligers een hart onder de riem te steken namens het gemeentebestuur", aldus Van den Beld. "Met grote bewondering zag ik hoe het Veteranen Search Team met 60 tot 80 man een aantal dagen hebben gezocht naar onze inwoonster. Zonder enig belang hebben zij dat gedaan. Voor hen was dit misschien heel gewoon, maar voor ons heel bijzonder."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl