De periode dat mensen veel thuis waren was geen goede tijd voor gelegenheidsinbrekers. Sindsdien zijn de coronamaatregelen flink afgeschaald en veel mensen gingen er toch even tussenuit in de vakantie. Politie Alkmaar-Duinstreek constateert dan ook een toename in het aantal woninginbraken. Het advies is om voorzorgsmaatregelen te nemen.

"Je kunt er gemakkelijk voor zorgen dat het lijkt alsof je er wel bent", aldus de politie. Bijvoorbeeld met licht op een timer voor de avonduren. Bovendien slaan inbrekers niet graag toe als ze bekijks kunnen hebben. "Kijk daarom eens kritisch naar je eigen huis of er plekken zijn waar het zicht slecht is, zoals een raam met een grote struik ervoor of een niet verlicht portiek en kijk hoe je het zicht voor omwonenden op je ramen en deuren kunt verbeteren."

"Ook slaan inbrekers overdag hun slag, dus check of alle ramen en deuren goed gesloten zijn. Ook als je slechts kort van huis weg gaat", vervolgt de politie. Sowieso helpt het natuurlijk om goed hang- en sluitwerk te hebben. Camera's zijn ook nuttig, vooral als bewoners beelden via politie.nl beschikbaar stellen voor eventueel onderzoek. Meer tips op maakhetzeniettemakkelijk.nl.

"Zie je iets verdachts bij jou in de buurt? Aarzel dan niet en bel direct 112. Met de omschrijving van de daders en de vluchtrichting van de auto of scooter komt de politie direct in actie. Maak als het kan een film of foto met uw mobiele telefoon. Let wel goed op je eigen veiligheid!", besluit de politie.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl