Slagwerker Joost Lijbaart brengt op zondag 19 september samen met een aantal muzikale vrienden de live-première van zijn nieuwe album 'Free' naar het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. Met het Yuri Honing Quartet en het trio Under the Surface was hij eerder te gast. Die ensembles zullen komend seizoen ook weer in de programmering zitten van het Vredeskerkje.

Lijbaart raakte in de coronatijd van slag. De vraag ‘Wie ben ik eigenlijk als ik niet speel?’ hield hem bezig. Een opkomend gevoel van ontredderd zijn ging hij te lijf met registratie van eigen werk. Dat werd het album ‘Free’. Volkskrant muziekjournalist Gijsbert Kamer schreef onomwonden: ‘Prachtplaat’.

Het album kenmerkt zich door drums als basis met klanken van harmonium, glockenspiel, buisklokken en vibrafoon te horen, maar ook meer Afrikaanse en Aziatische percussie. . Alle wereldse ervaringen van Lijbaart komen samen in dit solowerk, waarin hij zelf alles bespeelde. ‘Ik kwam er achter dat ik in mijn eentje ook iemand ben’, stelt Lijbaart nu. Met collega-musici Kika Sprangers op saxofoon en Wolfert Brederode op toetsen koos hij het Vredeskerkje als eerste podium voor ‘Free’.

Er zijn voorstellingen om 14:00 en 16:00 uur. Toegang is 15 euro. Reserveren is noodzakelijk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van datum en tijdstip (14:00 of 16:00 u) en of u een stel of twee personen (of meer) uit 1 huishouden vormt. Eventueel kan er ook gebeld worden met 06-50584308.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl