De Leeghwaterbrug blijft een zorgenkindje. Ook na alle maatregelen die de provincie Noord-Holland de afgelopen maanden heeft genomen om de technische problemen bij de brug op te lossen. In april leek nog de oplossing gevonden, maar dinsdag was het toch weer raak. Om 9 uur gingen de brugkleppen omhoog en na het passeren van het scheepvaartverkeer kwam alleen het brugdek voor de richting Amsterdam naar beneden. Het leidde tot lange files op de A9 tot voorbij Heiloo, en op de toevoerwegen naar de opritten.

De provincie heeft wel georganiseerd dat er snel een monteur ter plaatse is zodra het weer mis gaat. Die kon rond 9:30 uur aan de slag. Hij ontdekte dat het weer de sensoren waren die voor de problemen zorgden. Zodra die geen signaal meer geven, blokkeert het systeem dat een brugklep doet bewegen. Dinsdagochtend was dat het geval bij het brugdek voor de rijrichting naar Heerhugowaard, zo legt woordvoerder Linda Oudendijk van de provincie uit.

Volgens haar was het voor het eerst sinds de provincie in april de oplossing dacht te hebben gevonden. De provincie wil nu opnieuw bekijken hoe storingen voortaan kunnen worden voorkomen.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl