Eind juli is een nieuwe verdachte aangehouden in verband met de moord op een Colombiaanse man begin dit jaar in Bergen aan Zee. Dat kwam maandagochtend naar voren tijdens een rechtszitting, aldus mediapartner NH Nieuws. Het gaat om een man van Poolse afkomst. Justitie wil het onderzoek nu afronden, ondanks dat nog eens twee verdachten voortvluchtig zijn.

De Pool werd aangehouden in Nederland. Hij en de twee voortvluchtige verdachten zouden een rol hebben gespeeld bij de poging tot ontvoering van de 45-jarige Colombiaan, die escaleerde omdat het slachtoffer gewapend verzet bood. Eén van de drie zou hebben teruggeschoten en hem dodelijk hebben geraakt.

Het OM verwacht niet dat de twee voortvluchtige verdachten binnenkort worden achterhaald. Mogelijk zitten ze in het buitenland; andere verdachten werden in Spanje aangehouden en uitgeleverd. Toch wil de Officier van Justitie het dossier in oktober afronden. Er wordt een datum gepland voor een inhoudelijke zitting.

Er zitten nog zes verdachten vast, maar die worden niet meer verdacht van de moord. Wel van diverse aanverwante criminele praktijken zoals witwassen en verboden wapenbezit. Het gaat om Juan T. C. (29), Jhonnathan G. L. (34), Yelson V. G. (37), Ada C. T. (51), Claudia F. F. (56) en Maira Q. S. (34), allemaal geboren in Colombia maar ook in het bezit van een Spaans paspoort en woonachtig in Spanje. Een eerder verzoek tot beëindiging van hun voorlopige hechtenis werd in op één na alle gevallen afgewezen vanwege vluchtgevaar.

 

 
Pin It
Bekeken: 1486x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/